Gündem

Ahmet Taşgetiren: "Yazıklar olsun biz Müslümanlara" dertlenmesinin sebebini anlayabiliyorum, "bize tükürdüğümüzü yalatıyorlar" sızlanması var

22 Kasım 2022 08:20

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Katar'da Mısırlı mevkidaşı Sisi ile el sıkışmasını değerlendirdiği yazısında, "“Değerli yalnızlık” yürümedi. BAE’den 15 Temmuz hesabı sorulmadı, mütebessim fotoğraflar verildi, sonra Suudi’lerle aynı sıcak gülümsemeler, tabii İsrail ile… Bu ilişkilerin ilk sonuçları Türkiye’deki Filistin – İhvan seslerinin kısılması oldu. Mısır (yani Sisi) biraz çetin ceviz çıktı. Şartlar şartlar ileri sürdü.

Esed’le de buluşulacak ama, orada da şartlar şartlar var sanki. Mısır’a Katar üzerinden yürünüyor, muhtemel ki Esed’e de Putin üzerinden yürünecek." ifadelerini kullandı.

"İşte bir gün meydan meydan yerin dibine geçirdiğiniz, dünyanın gözü önünde aynı masaya oturmaktan imtina ettiğiniz Sisi ile el sıkıştırıyorlar" sizi diyen Taşgetiren, Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu'nun yazısına işaret ederek, "“Yazıklar olsun biz Müslümanlara” dertlenmesinin sebebini anlayabiliyorum. Burada “Bize tükürdüğümüzü yalatıyorlar” sızlanması var. Burada “Bir türlü dünyaya meydan okuyacak, nizam intizam verecek gücü elde edemedik” hayıflanması var.

“Yedi düvele meydan okumak” yakışıyordu liderlerimize, insanlarımızın hamaset özlemlerine iyi cevap veriyordu ve tabii siyaseten de iyi iş yapıyordu, ama dünyadaki en küçük ülkenin bile kendi gerçeklikleri var ve siz, içerde ne kadar “etkili lider” olursanız olun, kendi özgül ağırlığınız kadar etkili olabiliyorsunuz. Bazen yanı başınızdaki kimyasal silah kullanmak dahil bin türlü günaha batmış Esed’e gücünüz yetmiyor. Çünkü Esed Esed’den ibaret olmuyor.
" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...