Gündem

Ahmet Taşgetiren: Ülkenin ortak başarılarını birlikte kutlayabilecek, ortak değerlerine birlikte sahip çıkılacak bir iklim inşa edin

05 Eylül 2023 07:59

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Selçuk Bayraktar ile Filenin Sultanları arasında kader benzerliği olduğunu belirterek, "Selçuk Bayraktar önemli bir başarı kazandı. Türkiye’ye de kazandırdı. İHA’lar, SİHA’lar savunma sanayiinde çığır açtı, Türkiye’yi de güçlendirdi, başarılar getirdi. Teknofeste öncülük ayrı bir damar oluşturdu. Her yönüyle takdir edilmeyi hak ediyor.

Ama Tayyip Erdoğan’ın damamı ve siyasi duruş itibariyle de ona yakın. Ülkede herkesin onun başarısıyla gurur duyduğunu söylemek mümkün mü? Ya da en masum karşıt duygunun “Keşke şöyle olsaydı ya da şöyle olmasaydı” şeklinde olduğu bilinmiyor mu?

Filenin Sultanları… Avrupa Şampiyonu oldu. Söke söke dense yeri… Türkiye olarak “Bu başarıya çok ihtiyacımız vardı” denilen zamanda şampiyon oldular. Ekranda cıvıl cıvıl görüntüler. Her yerde bayrak rengi… Sevinç ekrandan taşıp evlere doldu. Nasıl sevinmezsiniz!

Ama gelin görün ki… Filenin Sultanları da epey bir zamandır kamplaşma sürecinin malzemesi durumunda… Kıyafetleri tartışıldı, bazılarının “yaşam tarzı tercihleri” tartışıldı, başarılarının ideolojik anlamda sahiplenilmesi tartışıldı, onlardan bir muhalif damar türetilmek istendi vs…" diye yazdı.

Voleybolcuların şampiyonluğu ve izleyenlerin tavrının Türkiye'nin başarıya ihtiyacı olduğunu gösterdiğini kaydeden Taşgetiren, "Ülkeyi yönetenlere mesajı şu olmalı bu hadisenin: Ülkenin ortak başarılarını birlikte kutlayabilecek, ortak değerlerine birlikte sahip çıkılacak bir iklim inşa edin" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...