Gündem

Ahmet Taşgetiren: Tayyip Erdoğan, hatalı veya değil ne yapsa dizginlenmeyecek bir konumda bulunuyor

"Muhalefetin uyarıları bir anlam taşıyor mu Erdoğan için? Medyadaki uyarıların bir anlamı var mı?"

16 Haziran 2022 07:48

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, sistemin yetkilerinden öte gücün neredeyse sınırsız nitelik kazanması ve etrafında kendisini uyaracak kimsenin kalmamasının ülke ve Tayyip Erdoğan için problem olduğunu belirterek, "Bunu ister kendisi istemiş olsun, ister etrafındakiler birer birer uyarıcılık vasfını kaybetmiş olsunlar, şu anda Tayyip Erdoğan, hatalı veya değil ne yapsa dizginlenmeyecek bir konumda bulunuyor" diye yazdı.

Erdoğan'ın yönetim üslubunda kamuoyundan gelecek uyarıların kesildiğini hatırlatan Taşgetiren, "Örnek olarak dün TÜSİAD Başkanının ekonomiye ilişkin son derece ılımlı, makul uyarıları karşısında gösterilen hiddet ve mukabil yaptırım tehditleri, bundan sonraki uyarıları “cesaret meselesi” haline getiriyor.

Muhalefetin uyarıları bir anlam taşıyor mu Erdoğan için? Medyadaki uyarıların bir anlamı var mı?

Erdoğan’ın “Ben ekonomistim” ısrarıyla devreye koyduğu ekonomi - politikasına yönelik akademi itirazları “Mandacı ekonomistler” suçlamasıyla karşılanıyor. Nasıl oluyor da bütün bir akademik camia mandacı oluyor? Zihin dünyasının buralara savrulması bir problem değil mi?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...