Gündem

Ahmet Taşgetiren: Suriye'den de anlıyoruz ki, iş "bir gece ansızın gelmek"le de bitmiyor

"Esed hala orada duruyor ve bugünlerde biz, devlet olarak bir yolla görüşme zeminleri arıyoruz"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İzmir'i unutma! Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız" ifadelerini kullanmıştı

09 Eylül 2022 08:09

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik "Ey Yunan, İzmir'i unutma... Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerini değerlendirdiği yazısında, "Bu sözler Yunanistan’ı korkutmak amacıyla söylenmişse, Yunanistan bundan korkmaz, çünkü bu işin savaşa kadar uzanmayacağını bilirler. Yalnız Yunanistan bu sözleri alır ve dünyaya, özellikle de Batı dünyasına, belki bize göre çok daha sıkı-fıkı ilişkileri olan Arap dünyasına “İşte gördünüz Türkiye’nin dilini, işte biz bu tehdit dilinden rahatsızız” diye propaganda yaparlar." ifadelerini kullandı.

Ekonomide müthiş bir sürüklenme yaşandığını, Tayyip Erdoğan'ın şapkadan hangi tavşanın çıkaracağının merak konusu olduğuna işaret eden Taşgetiren, "Bilmiyorum, bu sözler Suriye’de işi çözmedi. Esed hala orada duruyor ve bugünlerde biz, devlet olarak bir yolla Esed’le görüşme zeminleri arıyoruz. Suriye’den de anlıyoruz ki iş “Bir gece ansızın gelmek”le de bitmiyor. İşin “Baba bir hırsız tuttum” olayına dönüşme ihtimali var.

Onun için olmalı Dışişleri, dünya kamuoyuna Yunanistan’la yaşanan problemi daha serinkanlı anlatmak için açıklamalar yapma ihtiyacı duyuyor. Bu arada da Arap Ligi’nin dış harekatlar sebebiyle “Türkiye’yi yayılmacılıkla suçlayan” açıklamalarına cevap yetiştiriliyor." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...