Gündem

Ahmet Taşgetiren: İslam'ı Cumhur İttifakı'nın aldığı oyla sınırlı hale getirmek gibi sonuçlar doğuracak her eylem İslam'a da Türkiye'ye de büyük bedel ödetir

06 Nisan 2023 06:45

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, seçim sürecinde her yapının kitleleri "öteki"sini şeytanlaştırma üzerinden motive etmeye yöneldiği bir atmosfere yöneldiğini belirterek, "Ak Parti’nin geçmişte yaptığını şimdi Kemal Kılıçdaroğlu yapmaya çalışıyor. Evet, CHP, tek parti iktidarında devlet – toplum ilişkilerinde çok şeyi tahrip etti. Ben buna “Yığınakta hata” dedim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" hamlesinin ciddiye alınması gerektiğini kaydeden Taşgetiren, "Bizim davranışlarımızla insanların İslam’la ilişkisinde bir yaralanma, aşınma, yıpranma oluyorsa, bunun vebalini hesaba katmamız gerekiyor. İslam’ı Cumhur İttifakı’nın aldığı oyla sınırlı hale getirmek gibi sonuçlar doğuracak her eylem, söz, davranış İslam’a da Türkiye’ye de, en hafif ifadesiyle büyük bedel ödetir. Bilmem derdimi anlatabildim mi?" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...