Gündem

Ahmet Taşgetiren: Halifeye biat etmeyenler ne oluyor?

"İslami kavramları getirip kişilerin üzerine giydirince sorunlar çözülmüyor"

Cumhurbaşkanı danışmanı Mariam Kavakçı, kişisel Instagram paylaşımında "Halifemiz" paylaşımı yapmıştı.

25 Ağustos 2022 07:59

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Mariam Kavakçı'nın "Halifemiz" paylaşımını yaptığını, Ahmet Davutoğlu'nun afişinin üstüne "hain" yazdığını belirterek, "Söz konusu hanımefendinin paylaştığı mesajlar zaten kendi içinde derin bir çelişkiyi taşıyor. Ne yapmış? Tayyip Bey’i “halifemiz” diye takdim ederken, Tayyip Bey’le birlikte uzunca süre yol yürümüş, Tayyip Bey’in yönlendirmesi ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmuş, “islâmî hüviyeti” çok net bilinen Ahmet Davutoğlu’nun üzerini çizmiş.

Ne oldu şimdi? Halifemiz açısından Ahmet Davutoğlu ne oluyor? Halifeye biat etmeyenler ne oluyor? Yarın seçimlerde halkın iradesi Tayyip Bey’den başkası üzerinde toplanırsa halifelik ne oluyor? Başka İslam toplumlarının “Halifemiz” diye tanımladıkları kişilikler varsa onlarla bizim halifemizin konumu ne oluyor?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a yönelik "Halifelik" tanımlamasının muhafazakâr toplum kesimlerinde oluşan aidiyet aşınmasını tamir amacı taşıdığının düşünülebileceğini belirten Taşgetiren, "Tayyip Bey, öncelikle kendisine 20 yıllık bir icraat imkanı sunan Türkiye’de insan sermayesini en yüksek donanıma kavuşturmalıydı. Türkiye, yıldız ülke haline gelmeliydi. Bu hem İslam ülkeleri için hem tüm dünya için dikkat çekici bir örneklik oluştururdu.

Bugün ülkemizden -ve tabii İslam ülkelerinden- Batı’ya doğru “Beyin göçü” gündemi var. Eğitim sorun, ekonomi sorun, hukuk sorun, toplumsal barış sorun, siyasi ahlak sorun, İslam ülkeleri ile ilişkiler sorun… İslami kavramları getirip kişilerin üzerine giydirince sorunlar çözülmüyor." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Erdoğan’ın danışmanı Kavakçı, Davutoğlu’nun afişine çarpı işareti koydu; "Halifemiz Erdoğan" paylaşımı yaptı