Gündem

Ahmet Taşgetiren: Eğitim alanındaki sorunları aşmanın yolu "bize yakın STK'ların" gençlerini "paralel öğretmenler" haline getirmek değil

Taşgetiren, süreç içinde problemler yaşanacağını kaydetti

21 Aralık 2023 07:34

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar" sözlerine işaret ederek, "Bakanın söylediği gibi protokol yapılan Sivil Toplum Kuruluşları, bir şekilde “Yüksek yerden” alınan güvenceyle okullarda öğretmenleri hatta idareyi “takmayan” tavırlar içine girme potansiyeli taşıyor. “Eğitim niteliği” taşısın taşımasın her türlü faaliyeti dayatma ihtimali her zaman mevcut. Bu, yereldeki elemanların “Eğitim kalitesi” ile de ilgili. Bunların süreç içinde problemler oluşturması kaçınılmaz" diye yazdı.

Türkiye'de eğitim alanının sorunlu olduğunu kaydeden Taşgetiren, "21 yıldır çözülemediği en tepeden ifade edilen” bu sorunları aşmanın yolu, “bize yakın stk’lar”ın gençlerini “Ağabeyler” rolünde “paralel öğretmenler” haline getirmek değil" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | TÜSİAD'dan Milli Eğitim Bakanı'na tepki: Cemaat ve tarikatların eğitim sisteminde yeri olmamalı!