Gündem

Ahmet Taşgetiren: "Bu iddiaların soruşturulması lazım" diyen Bülent Arınç'ın demecine bile erişim engeli getirildi

12 Mayıs 2023 07:08

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren; Sedat Peker, Muhammed Yakut ve son olarak da Ali Yeşildağ'ın yolsuzluk iddialarını değerlendirdiği yazısında, "Sedat Peker’in nasıl susturulduğu malum. “15 Temmuz’un arkasında bulunduğu” bizzat devlet yetkililerince açıklanan Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşıldı ve Peker’in açıklamalarına son verildi. Son olarak Ali Yeşildağ’ın videolarına, hatta “Bu iddiaların soruşturulması lazım” diyen Bülent Arınç’ın demecine bile erişim engeli getirildi.

Bir yerden bakıldığında “uçuk iddialar”dan söz edildiğini düşünmek mümkün. “Uçuk” diyorum çünkü, havsalaya sığmaz rakamlar üzerinde, “Birileri”nin çıkarı için oynandığı öne sürülüyor. “Birileri”nin kapsama alanında ise devletin en tepe noktaları gösteriliyor. Görüldüğü kadarıyla o en tepe noktalardan itham edilenler, iddiaları ciddiye almamış, cevap vermeye bile tenezzül etmemiş gözüküyorlar" ifadelerini kullandı.

AKP'nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele sözüyle yola çıktığını kaydeden Taşgetiren, "O sloganın şimdi kendisine karşı kullanılıyor olması ne kadar trajiktir! Bu dosyalar kapanmaz dostlar. Ne diyor Hanefi Avcı “Devlette hiçbir evrak kaybolmaz.”

Seçmen tüm siyasi kadrolara devleti emanet ederken “Yolsuzluk mu? Aklından bile geçirme!” diye uyarıda bulunsaydı bu kadar kirli işlerle uğraşır hale gelmezdik. Seçimler bir temizlik harekatının da kapısını açacak mı, göreceğiz" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...