Seçim 2023

Ahmet Taşgetiren: Birisinin, Süleyman Soylu'ya bu ülke insanına saygıyı öğretmesi gerekiyor

05 Mayıs 2023 07:34

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "14 Mayıs darbe girişimidir" sözüne işaret ederek, "Bunun altında belli ki “seçimin kaybedilme” riskini görüyor olmak var. Kaybedilirse “Bizi Amerika yıktı” denecek. Bir de “Darbe” ve “Amerika” kelimelerini bir araya getirir, bunu da muhalefetle birleştirirsek toplumdaki “Dış güçler alerjisi” ile buluşabilir miyiz hesabı var" diye yazdı.

"Soylu, böyle bir yaklaşımın, halkın özgür iradesi ile sandığa gidip ülke yönetimini belirliyor olmasını göz ardı ettiğini, milyonlarca seçmenin ABD güdümüne girebileceği gibi bir çarpıklık demek olduğunu nasıl görmez" sorusunu yönelten Taşgetiren yazısını "Birisinin bu ülke insanına saygıyı öğretmesi gerekiyor Soylu’ya… Hele de İçişleri Bakanlığı gibi topluma karşı en yüksek saygıyı içeren bir görevin emanet edildiği kişiye" ifadeleriyle noktaladı.

Yazının tamamı için tıklayın...


Fatih'te, İstanbul İlim ve Kültür Vakfını ziyaret eden Soylu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi ile 14 Mayıs seçimlerini kıyasladı." />