T24 Haber Merkezi
Tutuklu Esenyurt Belediye Bakanı Ahmet Özer'in kızı avukat Seraf Özer, tutukluluk sürecine ilişkin açıklamada bulundu.
Basın mensuplarına konuşan Özer, şunları kaydetti:
"Siyasi olarak tutuklu olan herkese bir nefes niteliğinde bir karar oldu. Üzerine belki çok şey yazılıp çizilecektir ama ben hala aynı noktadayım önemli olan adil yargılanma, masumiyet karinesi lekelenmeden süreçlerin ilerletilmesidir. Umuyorum ki hukuka güven zedelenmeden bir an önce bu siyasi operasyonlar son bulur.
Bugün Ahmet Özer bir tahliye kararı aldı ama Beşiktaş belediyesi ve esenler belediyesine ortak bir operasyon yapılmıştı, bu dosyada 3 tane belediye başkanı tutuklu durumda. Bu dosyada henüz iddianame yok o nedenle savunma yapamıyoruz. Ahmet Özer’in bu dosyadan tutuklaması mevcut.
"Elbette umutluyum ama hukuksuz tutukluluk özgürlüğü elinden alıyor"
Elbette utluyum tahliye kararı duymak Ahmet özer dosyasında umut verici oldu. Hepimizin buna çok ihtiyacı vardı ama sevinç naraları da atmıyoruz. Çünkü 9 ay boyuna haksız ve hukuksuz bir şekilde özgürlüğünden mahrum edilmek… eğer tek bir kişi haksızca özgürlüğünden mahrum bırakılıyorsa hiçbirimiz özgür değildir demektir. Benim dileğim barış ve kardeşliğin tesis edilmesi.
Ahmet Özer’in bu önemli sürece katkı veriyor olmasıdır ülkemize değer katacak olan şey. Siyasi operasyonların son bulması da barış süreci için değerlidir. Toplumu adalete refaha barışa inandırmak için bu karar önemli bir adım oldu.
Diğer duruşmanın tarihi belli değil. Henüz iddianame hazır değil. Makul sürede yargılamanın tamamlanması elzem.
Yaklaşık 7 aydır bir iddianame yok."