Gündem

Ahmet Hakan: Şöyle bir söz çınlıyor kulaklarımda, CHP’yi yönetmek, Türkiye’yi yönetmekten daha zor

23 Ekim 2022 07:34

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Kim demişti, ne zaman demişti, pek hatırlamıyorum, şöyle bir söz çınlıyor kulaklarımda: CHP’yi yönetmek, Türkiye’yi yönetmekten daha zor." düşüncesini dile getirdi.

Hakan yazısında, "CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun “Türk Ordusu kimyasal silah kullanıyor” iftirasını, bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyacağını açıklaması... CHP’de tepkilere yol açtı. Bazı milletvekilleri, 'Bu bir iftiradır' diye haykırdılar. Kurumsal olarak ise CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Mehmetçiğimizin sicili tertemizdir” dedi. Bu açıklamaları yapan CHP’liler şunun farkında: Ahali, bu iftiraya karşı tepki bekler. Tepkisiz kalmak, seçim öncesi partiye puan kaybettirir." düşüncesini dile getirdi.

Hakan şunları kaydetti:

"Fakat CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ne yaptı? Bazı milletvekillerinin ve parti sözcüsünün yaklaşımlarını boşa düşürdü. “Belli ki kimyasal gaz kullanılmış” diyen Türk Tabipleri Birliği Başkanı’na destek çıktı Kaftancıoğlu. Böylece Parti Sözcüsü Öztrak’ın çabası da azıcık örselenmiş oldu. Kim demişti, ne zaman demişti, pek hatırlamıyorum, şöyle bir söz çınlıyor kulaklarımda: CHP’yi yönetmek, Türkiye’yi yönetmekten daha zor."