Politika

Ahmet Hakan: Perinaz vakası, Kılıçdaroğlu’nun niye başaramadığını ve niye başaramayacağını anlatmak için bir örnek

05 Eylül 2023 07:26

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabında kendisine yönelik hakaretler bulunan Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman olarak atamasıyla ilgili , "Perinaz vakası, Kılıçdaroğlu’nun niye başaramadığını ve niye başaramayacağını anlatmak için bir örnek" yorumunu yaptı. 

Hakan, yazısında şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, 'Perinaz skandalı' için Fikret Bila’ya bir savunma yapmış.

Savunmasına baktım, açıklamalarından iki görkemli perişanlık beliriyordu:

- Perişanlık bir: 'Sayın Genel Başkan’ım. Batman’da bir Perinaz var. AK Partilidir. CHP’ye geçmek istiyor' demişler. Kılıçdaroğlu da, “Süper! Tam aradığım gibi. Onu hemen danışman yapayım ben” demiş ve yapmış. Şu perişanlığa bakın hele! Azıcık AK Partililik yapmış birine ver bir danışmanlık, AK Parti’den üç beş oy tırtıklasın. Anlayış perişan, yaklaşım perişan. Ve sonuç malum.

- Perişanlık iki: Peki Perinaz’ı araştırmak hiç mi akla gelmemiş? Kılıçdaroğlu, bunun da savunmasını yapmış. O günlerde çok yoğunmuş, çok koşturuyormuş. Perinaz’ı incelemeye fırsat bulamamış. Hemen danışman yapıvermiş. Sanki bütün işleri kendisi yapmak zorunda. Sanki ekipleri yok, örgütleri yok, milletvekilleri yok, danışmanları yok. Versene inceleme görevini onlara."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: Atatürkçü Tanju Özcan'ın ihraç edildiği partide Atatürk'e “Maymun” demeye getiren Perinaz Yaman'a danışmanlık veriliyor!

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan Perinaz Mahpeyker Yaman açıklaması: Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım

TIKLAYIN - Perinaz Mahpeyker Yaman krizi: Kılıçdaroğlu imzalı 'danışmanlık' yazısı dururken CHP neyi yalanladı?

TIKLAYIN - CHP'li yetkililer, hesabında Kılıçdaroğlu'na hakaret tweetleri olan Perinaz Yaman'ın 10 gün danışman kaldığını söyledi