Gündem

Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu, hem HDP’yi hem İyi Parti’nin milliyetçilerini hem de CHP’nin ulusalcı duyarlılığını idare mi edecek?

13 Eylül 2022 08:04

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık” çıkışının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilere “altılı masayı” işaret ederek yanıt vermesini hatırlattı. CHP PM üyesi Nevaf Bilek’in Rudaw’da ifade ettiği, “Diyarbakır, Kürdistan’ın bir parçasıdır. CHP iktidar olunca anadilde eğitim için adım atacak” sözünün ne anlama geldiğini soran Hakan, “Bahse girerim Kılıçdaroğlu, yine ‘Altılı masa ne derse o’ diyecek ve konuyla ilgili ne olumlu ne olumsuz bir tutum alacak” dedi.

“İyi de seçime kadar böyle mi gidecek yani? HDP ve Kürt denince ‘bulandırıp bırakmak’ dışında bir tutum görmeyecek miyiz CHP’den? Kılıçdaroğlu, ip üstündeki cambaz maharetiyle... Hem HDP’yi hem İYİ Parti’nin milliyetçilerini hem de CHP’nin ulusalcı duyarlılığını idare mi edecek?” diye soran Hakan, şunları kaydetti:

“Ne yani? CHP, şu soruların yanıtını vermekten hep kaçınacak mı?

- HDP’ye bakanlık vermeyi düşünüyor mu?

- Diyarbakır’ı Kürdistan’ın parçası olarak görüyor mu?

- Anadilde eğitim konusunda adım atacak mı, atmayacak mı?

Bu belirsizlikle, bu top çevirmeyle, bu herkesi uyutma stratejisiyle, bu hiçbir tutum almadan oy tırtıklama hevesiyle... Nereye kadar gidilecek?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.