Gündem

Ahmet Hakan: Disney+'a dersini vermeliyiz, gitsinler soykırım iftirası atmaya meraklı çeteye satsınlar dizilerini! 

03 Ağustos 2023 07:39

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Disney+'ın Atatürk dizisini yayından kaldırmasına ve bunda Ermeni diasporasının etkisi olduğu iddiasına tepki gösterdi. 

Hakan Ermeni diasporasını "Uluslararası bir çete" olarak nitelendirirken, şunları kaydetti:

"Soykırım iftirası atmaktan başka bir şey yapmayan bir çetedir bu.

Bu çete, Atatürk’e “soykırımcı” diye iftira atarak Disney’e baskı uygulamış ve Disney de çetenin bu baskısına boyun eğmiş.

Buradan çıkan tek bir anlam var: Disney adlı platform, Türkiye ile bu çete arasında bir tercih yapmak durumunda kalınca... Tercihini soykırım iftirası atan çeteden yana kullanmış durumda. 

Türkiye’de iş yapacaksın, Türkiye’den abone toplayacaksın, Türkiye’den para kazanacaksın, Türkiye’yi pazarın haline getireceksin. Ama gözünde Türkiye’nin zerre kıymeti olmayacak. Bu utanç verici aşağılamaya hiçbirimiz katlanamayız. İptallerle, boykotlarla, kampanyalarla... Bu densiz, bu saygısız, bu kıymet bilmez, bu müfterilerin taleplerine boyun eğen platforma gereken dersi vermeliyiz. Gitsinler soykırım iftirası atmaya meraklı çeteye satsınlar dizilerini filmlerini. Bizden uzak dursunlar.

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - Disney'den 'Atatürk' filmi açıklaması: Sinema ve FOX TV'de yayınlanacak

TIKLAYIN - RTÜK Başkanı Şahin açıkladı; Disney + 'Atatürk' dizisini yayınlamayacağı haberleri nedeniyle 'savunma' verecek!