Gündem

Ahmet Hakan: Ak Parti hatalarından gereken dersi çıkarmış

"Geçen yerel seçimde rakipleri küçümseme, abartılı özgüven ve lüzumsuz rahatlık, hatalar yaptırdı AK Parti’ye"

09 Ocak 2024 08:07

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP’nin aday belirlemede önceki seçimde yaptığı “özgüvene yaslanma” hatasından ders çıkardığını izlenimini yazdı.

Hakan, bugünkü yazısında AKP’ye yönelik olarak, “Geçen yerel seçimde AK Parti, adaylarını belirlerken biraz 'kimi aday yapsak kazanırız' havasına girmişti. rakiplerini küçümsemişti. Abartılı bir özgüvene yaslanmıştı. Lüzumsuz bir rahatlık içindeydi. Rakipleri küçümseme, abartılı özgüven ve lüzumsuz rahatlık, hatalar yaptırdı AK Parti’ye. Hem aday belirlerken hatalar yaptırdı hem de seçim kampanyalarında hatalar yaptırdı. Bu yerel seçimde ise hatalardan ders çıkarılmış gibi bir hava var” değerlendirmesinde bulundu.

Hakan yazısının devamında da şunları kaydetti:

“İstanbul adayları Murat Kurum’a bakalım: Motivasyonu en üst seviyede, aşırı istekli, zafere susamış, azimli, enerjik bir portre çiziyor.

Ankara için aday gösterecekleri isim olan Turgut Altınok’a bakalım: Ankara’nın göbeğinden geliyor, Ankara seçmenine uygun, Ankara’nın arzuları dikkate alarak belirlenmiş, Ankara’nın milliyetçi yapısına münasip.

Kurum ve Altınok’un kazanacağı garanti mi? Tabii ki değil. Ama ceketin ilk düğmesinin doğru iliklendiği garanti.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.