Gündem

Ahmet Ercan'dan Murat Kurum'a: Bırak İstanbul'u deprem bölgesi verdiğin sözleri tutmanı bekliyor, haydi güzel kardeşim

"Biz burada idare ederiz, yardım isteyen deprem gören kardeşlerimiz için lütfen deprem bölgesine. Önce yarım kalan işini tamamla. Haydi güzel kardeşim"

01 Mart 2024 09:42

Siyasi partilerin belediye başkan adayları, İstanbul'da yerel seçimler için vaatlerini sıralamaya devam ediyor. İstanbul'u bekleyen büyük depreme ilişkin AKP'nin adayı Murat Kurum 650 bin yeni konut sözü vermişti. Yer Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu vaade sosyal medyadan tepki gösterdi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı sırada imzaladığı kararlardan ötürü tepki gören  Murat Kurum'a bir eleştiri de Ahmet Ercan'dan geldi. Kurum son olarak İstanbul için kentsel dönüşüm ve çevre ile ilgili projelerini açıklarken 650 bin yeni konut sözü vermişti.

Ercan sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda AKP'nin İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için "Muratcım, bırak İstanbul'u; deprem bölgesi verdiğin sözleri tutmanı bekliyor. Biz burada idare ederiz, yardım isteyen deprem gören kardeşlerimiz için lütfen deprem bölgesine. Önce yarım kalan işini tamamla. Haydi güzel kardeşim" dedi.