Gündem

Zonguldak'ta batan gemide can kaybı artıyor: 5 denizci hayatını kaybetti, 7'si aranıyor

24 Kasım 2023 09:51

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi. 12 kişilik mürettebatta can kaybı sayısı 5'e çıkarken, kayıp 7 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

AFAD Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 19 Kasım'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan kuru yük gemisinde kaybolan mürettebatı arama çalışmaları sonucunda bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada kayıp kişileri arama kurtarma çalışmalarının profesyonel ekiplerce aralıksız devam edildiği belirtildi. 

6'ıncı günde 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Ekiplerin bugün yaptığı çalışmada ise 3 denizcinin daha cenazesine ulaşıldı. Cenazeler, yapılan incelemenin ardından kimlik tespiti için Ereğli Devlet Hastanesi’nin morguna gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler ailelerine teslim edilecek.

Mürettebatın yakınları Ereğli limanında bulunan askeri tesiste endişeli bekleyişlerini sürdürürken, ekipler çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Son telsiz anonslarını yabancı geminin personeli kaydetti

Bu arada, kuru yük gemisinin telsizden yardım istediği anlara dair yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Kafkametler isimli gemide bulunanların telsizden battığını söylediği ve yardım çağrısının cevapsız kaldığı o son telsiz anonsları, yabancı bir gemide bulunanlar tarafından kaydedildi. Kafkametler gemisinden "Parçalanarak batıyoruz. Acilen kurtarma talep etmekteyim. Ereğli pilot, Kafkametler cevap verin" dediği duyuldu. Kafkametler'in çağrısına bir yabancı gemi karşılık vererek, İngilizce ismini kodlamasını istedi. Konumunu soran yabancı gemiye Kafkametler'in cevabı ise İngilizce “Konumu bilmiyorum. Elektriğimiz yok. Lütfen bize yardım edin” oldu. (DHA)

TIKLAYIN-Zonguldak açıklarında batan 12 personelin bulunduğu gemide bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Ne olmuştu?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisi batmıştı. Ardından kayıp 12 Türk mürettebat için arama çalışması başlatıldı.