Dünya

Adını "Gerçekten Sizden Biri" olarak değiştiren adam, ABD seçimlerine adaylığını koydu

26 Mart 2024 11:51

T24 Dış Haberler

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan bir adam yasal olarak adını "Gerçekten Sizden Biri" (Literally Anybody Else) olarak değiştirdi ve 2024 seçimlerinde ABD başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Gerçek ismi Dustin Ebey olarak bilinen 35 yaşındaki matematik öğretmeni, isim değişikliğini kanıtlamak için ehliyetini de yeniledi.

Donald Trump ve Joe Biden'a karşı başkanlık seçimine katılmak için 13 Mayıs'a kadar 113 bin 151 imza toplamak zorunda olan Ebey, adaylardan memnun olmadığı için ismini değiştirerek adaylığını koymaya karar verdiğini söyledi. 

Ebey, ülkenin en yüksek makamına aday olan Biden ve Trump'a atıfta bulunarak, "Üç yüz milyon insan daha iyisini yapabilir. Benim gibi iki parti arasındaki güç gaspından bıkmış ve sıradan insana hiçbir faydası olmayan bu insanlardan kurtulmak için gerçekten bir çıkış yolu olmalı. Oy pusulasında 'hiçbiri' seçeneğimiz yok ve bu bir nevi o rolü dolduruyor. Amerikalılar, çok uzun zamandır siyasi partilerinin hırslarını parti sadakatinin önüne koymasının kurbanı oldular. Gelin hep birlikte Washington'a bir mesaj gönderelim ve 'Ya temsil edersin ya da değiştirilirsin' diyelim. Amerika bir iflas kralı ile 81 yaşındaki biri arasında seçim yapmak zorunda kalmamalı" diye konuştu.