Gündem

Adana’da varillerden yapılan sobalar depremzedelere gönderiliyor

10 Şubat 2023 21:00

Adana'nın Çukurova ilçesindeki Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedelere, varillerden yaptıkları sobaları yolluyor.

Pazartesi (6 Şubat) sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24'te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu.

Depremden hasar gören ve arama kurtarma çalışmaların sürdüğü bölgelere yardımlar devam ederken, Adana'da Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Atölye Şefi Mehmet Ataoğlu ve bazı öğretmenler ellerinde bulunan varilleri işleyerek, depremzedeler için soba üretiyor.

Ellerinde daha fazla varil olması hâlinde daha çok üretebileceklerini vurgulayan gönüllü öğretmenler, şu an okul bünyesinde bulunan ekipmanları işleyerek üretim yapabiliyor. Varillerin kesilerek yapıldığı tüm basit sobalar, gönüllülerin de katılımıyla ihtiyaç sahiplerinin kullanımı için afet bölgesine ulaştırılıyor.