Politika

Murat Kurum'a oy isteyen Adalet Bakanı'ndan, seçime iki gün kala İmamoğlu'na: Sen İstanbul'da seçimi kaybediyorsun, haberin yok

29 Mart 2024 16:13

Bakanların seçim çalışmalarına katılarak, AKP'li belediye başkan adayları için oy istemeleri tartışılırken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, eleştirilere partisinin Bartın'da düzenlediği mitingde yanıt verdi. Tunç, "Sürekli dertleri ’17 bakan neden sahada?’ 17 bakan sadece seçimde sahada değil ki, 17 bakan sürekli milletin arasında" dedi. Adalet Bakanı Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirirken, bir taraftan da seçim güvenliğinin gündeme geldiği günlerde kritik ifadeler kullanarak, "Ya sen kendine bak. Sen İstanbul'da seçimi kaybediyorsun, haberin yok" dedi. İmamoğlu'nun, "Ben tatili çok seviyorum, tatil bana yakışıyor" dediğini iddia eden Tunç, "Şimdi 31 Mart’ta İstanbullular sana tatilin ne kadar yakıştığını gösterecek inşallah. Hep beraber Murat Kurum diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

GALERİ - İmamoğlu'na "Seçimi kaybediyorsun" diyen Bakan Tunç'a tepki yağdı: Adaleti kaybetmişiz, Adalet Bakanı seçim derdinde

Bartın'ın Ulus ilçesindeki AKP mitingine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un konuşmasından öne çıkanlar:

"İstanbul'da kaybediyorsun"

Tutuşmuşlar şimdi, Amasra'da Ahmet Reis belediye başkanı seçilecek. Toplumun büyük bir kabulü var. Orada da siyasi partilerin hepsi birleşti, 'Amasra için oy kullanacağız' diyor seçmen. Ankara Belediye Başkanı'ndan görüntü çektirip gönderiyorlar. İstanbul Belediye Başkanı'ndan görüntü çektirip gönderiyorlar. 'Amasra'ya diyor, sahip çıkın şuna oy verin.' Ya sen kendine bak. Sen İstanbul'da seçimi kaybediyorsun, haberin yok. Sen 5 yıl İstanbul'a kayıp yıllar yaşattın. Sen İstanbul’a çivi çakmadın. Ne yaptın İstanbul’a. Tatilden gelmedin. Kar yağdığında balıkçı keyfindeydi, İngiliz Büyükelçisi ile birlikteydi. Yahu sen ne konuşuyorsun yabancıyla? Ne işin var senin ecnebiyle orada? Millet perişan.

"Ecnebiyle ne işin var?"

Git AKOM’a, giy yeleklerini, de ki; işin başındayız. Sonra, Elazığ’da deprem oldu. Nerede? Kayakta, Palandöken’de. İnsan utanır ya, bir ara verir. Değil mi? Millet enkaz altındayken kayak yapmak olur mu? Sonra aşırı yağışlarla İstanbul’da sel oldu, yine Bodrum’da yakalandı. Demek ki, sürekli  tatilde, bir olay olduğunda biz onun tatilde olduğunu öğreniyoruz. Ve geldi, bir saatliğine basın toplantısı yaptı, ‘Benim çoluk çocuk Bodrum’da, ben onların yanına dönüyorum’ dedi. Yahu millet selde boğuşurken, kendisi koştu, tatilini yarıda kesmedi. Gazeteciler sordu, ‘Halk bu kadar perişan, sen biraz daha İstanbul’da beklesen ne olur?’ dediler, ‘Ben tatili çok seviyorum, tatil bana çok yakışıyor’ dedi. Şimdi 31 Mart’ta İstanbullular sana tatilin ne kadar yakıştığını gösterecek inşallah. Hep beraber Murat Kurum diyeceğiz. Murat Kurum, aynı zamanda Ulus’un damadı, eniştesi. Dolayısıyla Ulus’a da faydası olacak. İnşallah İstanbul’daki Bartınlılar, fire vermeden Murat Kurum’un arkasında olacak.

"17 bakan sürekli milletin arasında"

Şimdi, biz Murat Kurum’a oy istediğimizde ya da şehirlerimizde belediye başkanları için destek istediğimizde, ‘bu bakanlar neden sahaya çıktı’ diye dedikodu yapmaya başladılar. Sürekli dertleri ’17 bakan neden sahada?’ 17 bakan sadece seçimde sahada değil ki, 17 bakan sürekli milletin arasında. Biz, seçimden seçime milletimizin arasında olanlardan değiliz ki. Biz hem devleti yönetiyoruz, hükümet çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz, hem de sizin aranızdan çıkmıyoruz. Bizim farkımız bu.

TIKLAYIN - Murat Kurum: Bakanlarımız geliyor, gelecek, sonuçta Cumhur İttifakı'nın bakanları

TIKLAYIN - Seçim çalışmalarına katılan bakanlara tepkiler büyüyor: işte o isimler