Politika

Adalet Bakanı Tunç: CHP ve DEM Parti’nin teröre cesaret veren bu tutumuna milletimiz gereken cevabı verecek

24 Aralık 2023 02:18

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç; AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak bildiriye imza atmayan CHP ve DEM Parti'yi hedef aldı. Tunç, "TBMM’de 'Teröre Karşı Ortak Bildiri'ye imza atmayan CHP ve DEM Parti’nin teröre cesaret veren bu tutumuna milletimiz gereken cevabı verecektir" ifadelerini kullandı.

İki günde 12 askerin hayatını kaybettiği çatışmaların sonunda AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ortak bir bildiriye imza atmış, 4 partinin imzaladığı bildiride, PKK terör örgütünün saldırıları kınanarak "Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır" ifadelerine yer verilmişti. Bakan Tunç, DEM Parti ve ayrı bir bildiri yayımlayan CHP'ye sosyal medyadan tepki gösterdi.

TIKLAYIN - AKP, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nden ortak bildiri: Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak

TIKLAYIN - CHP'den ayrı bildiri: Ulusal yas ve TBMM'de kapalı oturum talep edildi

Bakan Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"12 vatan evladımızın hain terör örgütünün saldırıları neticesinde şehit edildiği acılı ve bir o kadar da öfkeli günümüzde TBMM’de “Teröre Karşı Ortak Bildiri”ye imza atmayan CHP ve DEM Parti’nin teröre cesaret veren bu tutumuna milletimiz gereken cevabı verecektir.

Terörle mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz, milletimizin huzurunu bozmak isteyen şer şebekelerine, ülkemizin güvenliğine kasteden hainlere geçit vermeyeceğiz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız."