Gündem

Eylem Tok'un oğlunun kazasında Aci ailesinin avukatından Bülent Cihantimur'a ifade tepkisi: Neredeyse 'Eylem hanımı da tanımıyorum' diyecek!

15 Mart 2024 21:11

Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne neden olan yazar  Eylem Tok'un oğlu T.C.'nin babası Bülent Cihantimur savcılığa ifade verirken, Aci ailesinin avukatlarından Burak Erden, "Kendi şoförü havalimanı güzergahında aracının şarjının bittiğini, çok net bir şekilde o güzergahları tek tek savcılık belirlemiş, anlatmış. Hiçbirisi ev ile iş arasındaki güzergah değil, havalimanı güzergahı üzerinde. Aracın şarjının bittiğini kendi şoförü ifade ediyor. Tabii kendisi böyle bir ifadede bulunmamış. Kendisinin oğluyla da hiçbir şekilde irtibat kurmadığından bahsetmiş. Tabii bunları samimiyetsiz buluyoruz" dedi.

Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un oğlu 17 yaşındaki T.C. lüks otomobiliyle 1 çocuk babası Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne neden olmuştu. Annesi Eylem Tok, oğlunu önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırmıştı. Olayla ilgili bugün T.C.'nin babası Bülent Cihantimur İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek savcılıkta ifade verdi. Baba Cihantimur, ifadesinin ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Bülent Cihantimur'un ifadesinin ardından Aci ailesinin avukatlarından Burak Erden İstanbul Adalet Sarayı önündeki Çağlayan Meydanında basın açıklaması yaptı. Avukat Erden, T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'un ifadesinin alınmasıyla ilgili bilgi verdi.

TIKLAYIN - Eylem Tok ve oğlunu ABD'de fotoğraflayan kişi konuştu: Neşe ve kahkahalarını görünce kanım dondu!

TIKLAYIN - ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlunun New York'ta fotoğrafları çekilirken gülmelerine tepki yağdı: "Sahtekârlığın karesi"

"Hiçbirisi ev ile iş arasındaki güzergah değil, havalimanı güzergahı üzerinde"

Avukat Burak Erden, şunları söyledi: "

Şüpheli Bülent Cihantimur hakkında haftada üç günde bir imza atma şeklinde bir adli tedbir kararı alındı. Kendisi ifadesini verdi. Eylem hanımla beraber hiç havalimanına gitmediğinden bahsetti. Hatta kendilerinin iş yerlerine doğru gitmek için anlaştıklarını, evden o onun için çıktıklarını, o şekilde anlaştıklarından bahsetti. Tabii burada şöyle bir durum var. Kendi şoförü havalimanı güzergahında aracının şarjının bittiğini, çok net bir şekilde o güzergahları tek tek savcılık belirlemiş, anlatmış. Hiçbirisi ev ile iş arasındaki güzergah değil, havalimanı güzergahı üzerinde. Aracın şarjının bittiğini kendi şoförü ifade ediyor. Tabii kendisi böyle bir ifadede bulunmamış. Kendisinin oğluyla da hiçbir şekilde irtibat kurmadığından bahsetmiş. Tabii bunları samimiyetsiz buluyoruz yani kendi oğlu sonuçta 5 yaşında bir çocuk değil 17 yaşında. O zamandan bu zamana kadar irtibat halinde olduklarını düşünüyoruz. Diğer türlüsü de hayatın doğal akışına aykırı. Fark farklı ifadeleri var tabii. Uzun bir ifadede bulunmuş kendisi.

Adli tedbir uygulanacak. Haftada üç gün pazartesi, çarşamba, cuma günü gibi gördüm. Hiçbir şekilde temas kurmadığından bahsetmiş. Ameliyattan sonra evine geçmiş sanırım. Tam orasını hatırlamıyorum yani biraz önce okudum ifadeyi. Annesi Eylem hanım haber vermiş. Kendisi gitmiş tabii ki bir şok halinde gitmiş. Ama ondan sonraki süreç biz iş yerimize çıktık diye anlaşmışlar. Tabii bunları samimiyetsiz buluyoruz. Niye evden eşyayı alıp niye iş yerine gidersin o saatte. Tabii Ayşe Ceren tutuklanan çalışanıyla ilgili de ifadelerde bulunmuş. Resmen biraz daha ileri gitse 'Ben Eylem hanımı da tanımıyorum, Ayşe Ceren'i de tanımıyorum' diyecek. Belki oğlunu bile 'tanımıyorum' diyecek, tabii samimiyetsiz buluyoruz bu açıklamayı" şeklinde konuştu.

"Hem yurt dışı yasağı koyuyorsun hem de ifadeye çağırmıyorsun"

Bülent Cihantimur’un 15 gün sonra adliyeye gelerek ifade vermesine tepki gösteren Aci ailesinin avukatı Burak Erden, 10Haber'den Ersin Eroğlu'na ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Bülent Cihantimur’a haftada üç gün karakola imza vermek ve yurt dışı yasağı adli kontrolü var. Genel bir ifadesi alınmış. 15 gün sonra ifadesinin alınması saçma bir durum. Dosya üzerinden yurt dışı yasağı koyuyorsun ama ifadesini almıyorsun. Eğer ifadesini almayacaksan neden yurt dışı yasağı koyuyorsun? Eğer Bülent Cihantimur gelmese ifadeye hala ifadesi alınmayacak. Ben bir hukukçu olarak böyle bir şey görmedim. Hem yurt dışı yasağı koyuyorsun hem de ifadeye çağırmıyorsun. İfade için savcılık tarafından bile aranmamış. Bırakın gözaltına alınmayı çağırmıyorlar bile. New York’takiler gibi geziyor işte.”

TIKLAYIN - Bülent Cihantimur ifade verdi: Oğlum Türkiye'ye gelip hukuk önünde hesap vermeli

TIKLAYIN - Eylem Tok ve oğlunun gülen fotoğrafları Oğuz Murat Aci’nin ailesini yaraladı: O sırıtışları görünce içim cız etti