Spor

Aboubakar, Fenerbahçe derbilerinde boş geçmiyor

Beşiktaş, Fenerbahçe galibiyeti sonrası sarı-lacivertlilerle puan farkını ikiye indirdi, lider Galatasaray'ın ise 11 puan gerisinde

03 Nisan 2023 08:37

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 4-2'lik skorla devirdiği tarihi derbiye Vincent Aboubakar damgasını vurdu. Dev maçta golünü atmayı başaran Kamerunlu golcünün performansı ve istatistikleri dikkatleri çekti.

2020'de Kadıköy'de 4-3 kazanılan unutulmaz derbide iki golle yıldızlaşan Aboubakar, dün de Fenerbahçe'yi affetmedi. Kamerunlu yıldız çok istediği golü 90. dakikada attı. Başarılı futbolcunun performansı ve rakamları da dikkati çekti.

Beşiktaş, Kadıköy deplasmanında çok kötü bir ilk yarı çıkardı. Oyun kurmakta zorlanan siyah-beyazlılar, 45 dakikalık bölümde sadece 77 isabetli pas yapabildi. Bu rakam, Beşiktaş için sezonun en kötü ilk yarı istatistiği olarak notlara geçti. Kartal, ikinci yarıda ise yapılan oyuncu değişiklikleri ve özellikle de Nathan Redmond’un şovuyla tarihi bir geri dönüşe imza attı. Fenerbahçe, Beşiktaş’tan üç kat fazla pas yapmasına rağmen işin sonuçlandırma kısmında sıkıntı yaşadı.

Salih Uçan fark yarattı

İkinci yarıya başlarken Amir Hadziahmetovic kenara alınırken, Salih Uçan 6 numaraya geçti. Sonrasında ise Welinton’un kırmızının ardından Gedson Fernandes’in yerine Necip Uysal girip, stopere geçti. Uzun bir süre orta sahayı tek başına sırtlayan Salih, sergilediği mücadele ile tam not aldı. Girdiği 22 ikili mücadelenin 14’ünü kazanan Salih, altı kez top kaptı. İki pas arası yaptı. Kartal’ın yıldız futbolcusu, yükselen performansını Kadıköy’de de devam ettirdi.

Yarıda Redmond hamlesi

Fenerbahçe maçına 11’de başlayan ve Beşiktaşlıların çok şey beklediği Rachid Ghezzal, ilk yarıda oldukça etkisizdi. Bir türlü beklenen sorumluluğu alamayan Cezayirli yıldız, hücum organizasyonlarında liderlik yapamadı. Teknik direktör Şenol Güneş, devrede hemen duruma müdahale etti. Sakatlıktan yeni yeni kurtulan Ghezzal’ın yerine Redmond girdi ve attığı gol, yaptığı asistlerle derbiye damgasını vurdu.

Geçit vermedi

Derbinin en kilit eşleşmelerinden biri; Masuaku ile Osayi arasındaydı. İki hızlı ismin rekabetinde Masuaku fark yarattı. Osayi’nin ilk yarıda penaltı beklediği pozisyon dışında Fenerbahçe’nin sağ kanat oyuncusuna geçit vermeyen Masuaku, mücadelesiyle büyük alkış aldı. Bir ara Beşiktaş’ta devam edip etmeyeceği tartışılan Masuaku’nun, 2,2 milyon euro olan satın alma maddesinin kullanılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Aboubakar'dan 5. maçta 4. gol

Ligde çıktığı son dört maçta da gol atan Vincent Aboubakar, seriye bağladı... İlk yarıda tribünlerle gerilim yaşamasına rağmen karşılaşma boyunca çok isteyen, çok arayan ve gol için adeta her şeyi yapan Kamerunlu futbolcu, 90. dakikada fileleri havalandırdı. Aboubakar, Kadıköy’de çıktığı son derbide de 2 gol atmıştı. 4-3 kazanılan o maçta fark yaratan Aboubakar, Fenerbahçe’ye karşı çıktığı toplamda 5. maçta 4. kez gol sevinci yaşadı.

Fark ikiye indi

Bunların üçünü Kadıköy’de kaydeden tecrübeli futbolcu, ara transferde geri döndüğü Beşiktaş’ta harikalar yaratıyor. Fenerbahçe galibiyeti sonrası ezeli rakibiyle puan farkını ikiye indiren siyah-beyazlı ekip, lider Galatasaray’ın ise 11 puan gerisinde. (Fanatik)