Gündem

Abdurrahman Dilipak'tan ‘Miss Uganda’ yorumu: Bu tezgahın arkasında kim var iyi araştırılması gerek

"CHP parti teşkilatı bu konuyu inceleme gereği duyar mı acaba?'

13 Ekim 2022 10:00

Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin Kardeş Kültürler Festivali kapsamında düzenlemek istediği kaymakamlık tarafından iptal edilen 'Miss Uganda Esenyurt Güzellik Yarışması'nı köşesine taşıdı. 

Yarışmanın 2014’ten beri düzenlendiğini ve daha çok da Türkiye’ye okumak için gelen kadınların katıldığını yazan Dilipak, “Anlaşılan piyasanın siyahilere ihtiyacı var. Manken olarak, film, eğlence sektörü ya da foto model, eskort ne derseniz. Nataşa'lardan sonra Rus, Ukrayna krizinden sonra kuzey açığı da giderildi anlaşılan, kimileri siyah seviyordur. Ne de olsa turizm ve eğlence sektörü hareketli” diye yazdı. 

Dilipak, özetle yazısına şöyle devam etti:

"Bana kalırsa bu tezgahın arkasında kim var iyi araştırılması gerek. Uyuşturucu, kumar, fuhuş sektörü ile bağlantıları var mı? Yarışmada derece alanlar ya da yarışmaya katılanlar, sonraki hayatlarında ne yapmışlar ve şimdi ne yapıyorlar, incelenmeli. Daha önce yarışmaya katılanların bazıları Boğaz’da ‘sessiz’ tekne partisine de katılmış hediyeler verilmiş. Bu işin sponsorları kimler? İzlemek için gelenler kimler? Siyasetçi, bürokrat, iş adamı, STK temsilcisi olan var mı?. Sahi, belediyeye bu işi kim, niçin getirdi. Niçin Esenyurt?

CHP parti teşkilatı bu konuyu inceleme gereği duyar mı acaba? En azından belki savcılık ya da emniyet istihbarat, fuhuş, uyuşturucu birimleri, hatta yabancı bir ülkenin adı geçtiği için MİT, yabancı öğrenciler söz konusu olduğu için YÖK, göçmenlerle ilgili bir konu olduğu için göç idaresi konuyla ilgilenme gereği duyabilir."

TIKLAYIN - Esenyurt Kaymakamlığı, ‘Miss Uganda’ güzellik yarışmasını iptal etti