Gündem

Abdulkadir Selvi: Terör ve şiddete bulaşmadığı sürece demokratik eylem haktır, Akbelen eylemcileri PKK istismarına tepki göstermeli

Fotoğraf T24

11 Ağustos 2023 08:18

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, PKK yöneticisi Duran Kalkan’ın Akbelen direnişine destek veren açıklamasının ardında bugün kaleme aldığı yazısında, “Akbelen eylemcileri PKK istismarına tepki göstermeli” dedi.

“Terör ve şiddete bulaşmadığı sürece demokratik eylem haktır. Marjinal grupların sızmasına rağmen Akbelen’deki eyleme de o gözle baktım. Ta ki PKK liderlerinden Duran Kalkan, Akbelen’i selamlayana kadar. PKK, Akbelen’den bir Gezi eylemi çıkarma hedefini ortaya koyana dek” diyen Selvi, şunları kaydetti:

“Duran Kalkan, PKK lekesini Akbelen’e sürmeye çalışıyor. Akbelen eylemcileri eğer gerçekten ağaçların kesilmesine karşıysa PKK’ya karşı çıkmaları gerekiyor. Ormanları yakan terör örgütü PKK’ya tepki göstermeleri gerekiyor. Duran Kalkan’a, ‘Sen eli kanlı bir teröristsin. Biz PKK’ya da, PKK terörüne de karşıyız. Bizim eylemimizi kirletmene izin vermeyiz’ demelerini bekliyorum. Ama PKK’ya ses çıkarmazlarsa, eylemlerinin üzerine PKK gölgesinin düşmesine engel olamazlar.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.