Gündem

Abdulkadir Selvi: Muhalefetin adayı aynı zamanda Erdoğan’ın şansını da etkileyecek

"Muhalefette hangi partiden cumhurbaşkanı adayı çıkarsa o parti seçimlerde daha şanslı olacak"

16 Ağustos 2022 07:45

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Muhalefetin adayı aynı zamanda Erdoğan’ın şansını da etkileyecek." düşüncesini dile getirdi.

Selvi yazısında, "GENAR Başkanı İhsan Aktaş muhalefetin cumhurbaşkanı adayı belli olmadan cumhurbaşkanı adaylığına dönük yapılan araştırmaların sağlıklı olmayacağını söyledi. İhsan Aktaş haklı. Muhalefetin adayı aynı zamanda Erdoğan’ın şansını da etkileyecek. Ayrıca muhalefette hangi partiden cumhurbaşkanı adayı çıkarsa o parti seçimlerde daha şanslı olacak. Örneğin Kılıçdaroğlu aday olursa bu CHP’ye olumlu olarak yansıyacak. İyi Parti’den çıkarsa İyi Parti’ye yarayacak. Tabii çoklu aday olduğu takdirde partilerin pozisyonu ona göre belirlenecek." düşüncesini dile getirdi.

Selvi şu ifadeleri kullandı: 

"İhsan Aktaş ile konuşurken GENAR’ın yeni araştırmasındaki bulgularını sordum. Tane tane anlattı.

1- AK Parti zaman zaman oy kaybı yaşıyor. Ancak ekonomide ve günlük hayatta, siyasette olumlu gelişmeler olduğu zaman AK Parti’nin oyları geri dönüyor.

2- AK Parti oy kaybı yaşıyor ama bu oy kayıpları kalıcı kayba dönüşmüyor. AK Parti’nin sağduyulu bir seçmen kitlesi var. Doğru şeyler yapıldığında seçmenini tekrar kazanabiliyor.

3- CHP’de bir oy sıçraması yoktur. İddia edildiği gibi gümbür gümbür gelen bir CHP yok. CHP bilinen oy oranını bir türlü aşamıyor.

4- İyi Parti iddia edilen oranların 5 puan gerisinde."