Gündem

ABD'nin deprem bölgelerine yardım için gönderdiği arama kurtarma ekipleri, İncirlik Üssü'ne indi

ABD'den gelen ekiplerin ilk olarak Adıyaman'da görev yapacağı belirtildi

08 Şubat 2023 19:02

T24 Dış Haberler

Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6  büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek için ABD'nin yolladığı ekipler bugün Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne indi.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından gönderilen Afet Yardım - Müdahale Timi'ni (DART) ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ve eşi karşıladı.

Paylaşılan medya notunda ABD'den gelen iki arama kurtarma ekibinin "Türk yetkililerle yakın koordinasyon içinde çalışarak depremden en ağır etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yapacağı ve ayrıca diğer insani ihtiyaçları belirleyeceği" bildirildi.

Yapılan açıklamada DART ekibinin 159 arama kurtarma görevlisi, 12 arama kurtarma köpeği ve yaklaşık 77 ton ağırlığında teçhizatla geldiği belirtildi. 

DART ekibinin iniş yaptıktan kısa süre sonra Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına başlayacağı belirtildi. 

Büyükelçi Flake, "Dost ve müttefik" olarak nitelendirdiği Türkiye'ye ekipler hızlı bir şekilde geldiği için teşekkür etti.

Flake, "Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Türkiye, 5 kıtada 50'den fazla ülkede doğal afetlere müdahale etti ve şimdi dünya, yardım sunan 70'den fazla ülke ile iyilik yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.