Dünya

ABD'nin Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Omar, kendisini ölümle tehdit eden adam için mahkemeden 'merhamet' talep etti

20 Kasım 2019 08:06

ABD'nin Müslüman Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar, kendisini ölümle tehdit eden kişinin yargılanmasına ilişkin bir mesaj paylaştı. Omar, şüpheliyi yargılayacak hâkimden 'onarıcı adalet' talep etti. 

The Guardian'da yer alan habere göre, Patrick Carleo isimli kişi Omar'ın ofisini aradı ve çalışanlarından birine bağlanarak Minnesota Temsilciler Meclisi Üyesi'ni 'terörist' olmakla suçladı. Carleo telefonda "Neden onunla çalışıyorsunuz, o bir terörist. Biri onun kafa tasına bir kurşun sıkmalı. Zamanında olsaydı atalarımız onun kafasına sıkmış olurdu" ifadelerini kullandı.

Carlineo hakkında açılan davada suçlu bulundu. Omar, hâkim Frank Geraci'ye bir mektup yazarak Carlineo için merhamet talebinde bulundu. Omar, "Savaş bölgesinden kaçmış biri olarak siyasi şiddetin ne kadar sarsıcı olabileceğini bilirim. Şidde tehditinin inancıma yönelik nefret dolu düşüncelerden kaynaklandığını biliyorum. Yaptığı bütün bir din için tehditti." dedi. 

Şiddet suçları işleyenlerin çoğu zaman dışlanma mağdurları olduğu ve kendilerini gözden çıkardıklarını söyleyen Omar onları rehabilite etmenin tek yolunun merhanet olduğunu savundu.