Dünya

ABD'nin BM Temsilcisi: Saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye'ye desteğimiz tam

29 Şubat 2020 00:47

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'deki son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, İdlib konusunda acil toplanan BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben yaptığı konuşmada Türk askerlerine yönelik saldırıyı en şiddetli şekilde kınadıklarını belirterek taziye dileklerinde bulundu. Craft, "Saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye'ye desteğimiz tam" dedi.

ABD temsilcisi, Suriye hükümeti ve destekçisi Rusya'nın Astana anlaşmasına uyup, Türk gözlem noktaları için 2018 yılında belirlenen sınırlara dönmesi çağrısı yaptı. Craft, bölgede derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Esad rejimi ve Rusya saldırılarını derhal durdurmalıdır"

Daimi Temsilci Craft, bölgede derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. Craft, "Başkan Trump'ın da belirttiği gibi Esad rejimi ve Rusya saldırılarını derhal durdurmalıdır" dedi.

Güvenlik Konseyi'nde, Dominik Cumhuriyeti, Vietnam, Tunus, Nijer ve Çin temsilcileri de birer konuşma yaptı. Güvenlik Konseyi toplantısına davet edilen Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da Konsey üyelerine hitaben bir konuşma yapacak.