Dünya

ABD'li vekil, sıcaklarda mola vermeyi iptal eden yasa nedeniyle "susuzluk grevine" başladı

26 Temmuz 2023 08:59

T24 Dış Haberler

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Gregorio Casar, Teksas’ta aşırı sıcaklarda dışarıda çalışan insanların korunmasını engelleyen bir yasayı protesto etmek için susuzluk grevine başladı.

Demokrat Temsilci Casar, grevinin bir hemşire durmasını isteyene kadar devam edeceğini söyledi.

BBC’nin haberinde eyleme konu olan yasanın, Teksas eyaletinde dışarıda çalışılan her 4 saat için 10 dakikalık mola gibi bazı kuralları kaldırdığı ifade edildi.

Sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı paylaşımda Casar, “yağmur çamur demeden, ulusumuzun işçileriyle dayanışma için su içmeyerek mola vermemeyi” planladığını söyledi. Casar, sıcağa maruz kalan işçiler için hiçbir yasal koruma olmadığını belirtti.

Casar ile birlikte 100’den fazla Temsilciler Meclisi üyesinin imzasının olduğu bildiride, ABD yönetimine daha fazla ölümün önüne geçilmesi için harekete geçme çağrısında bulunuldu. Bu yıl işyerlerinde meydana gelen ve sıcaktan kaynaklandığına inanılan ölümlere ilişkin çeşitli örnekler mektupta yer aldı. Bunlar arasında, hayatını kaybeden 40 yaşında bir posta çalışanı ve Teksas’ta sıcaktan bitkin düşerek öldüğüne inanılan 35 yaşında bir işçi de yer aldı.

Teksas’taki ilgili kuralların kaldırılmasının, 1 Eylül’den itibaren geçerli olacağı belirtildi.