Dünya

ABD'li senatörden Maduro'ya Cavuşesku ve Kaddafi göndermesi

"Şimdi köpekler bile Maduro rejiminden kaçıyor"

25 Şubat 2019 14:09

T24 Dış haberler

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio'nun, linç edilerek öldürülen eski Libyalı lider Muammer Kaddafi'nin ve eşiyle birlikte kurşuna dizilerek öldürülen eski Romanya lider Nikolay Çavuşesku'nun idam edilmeden önceki görüntülerini paylaşması sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki gördü. Birçok kullanıcı, Venezuela'da kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden Juan Guaido'yu desteklediği bilinen Rubio'nun, bu paylaşımlarla Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya "gönderme yaptığı" değerlendirmesinde bulundu. 

Rubio, Kaddafi'nin liderliği sırasında çekilmiş ve Libya'da çıkan iç savaş sonucunda 2011 yılında isyancılar tarafından linç edilirken çekilmiş bir fotoğrafını hiçbir şey yazmadan paylaştı. Kullanıcılar paylaşımın altında Rubio'nun Maduro'ya gönderme yaptığını belirten yorumlarda bulundu. 

Rubio, ayrıca "Kanlı" Romanya devrimi sonucunda devrilen ve eşiyle birlikte idam edilen komünist lider Çavuseşku'nun eşiyle birlikte kurşuna dizilmeye götürülürken bir fotoğrafını paylaştı.

Venezuela ile ilgili birçok paylaşımda bulunan Rubio, Venezuela'dan Kolombiya'ya götürülen bir köpeğin resmini paylaşıp. "Şimdi köpekler bile Maduro rejiminden kaçıyor" yazdı.