Dünya

ABD kampüslerini saran Gazze eylemleri: Ünlü felsefe profesörü Noelle McAfee gözaltına alındı

Bir doktora öğrencisi tarafından çekilen görüntüde Prof. McAfee, Emory Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı olduğunu belirtti ve videoyu çeken doktora öğrencisinden gözaltına alındığını bölüme bildirmesini istedi

26 Nisan 2024 09:10

New York'taki Columbia Üniversitesi'nden sonra ABD'deki diğer üniversitelere yayılan Filistin destekçisi protestolar Georgia'da bulunan Emory Üniversitesi'nde de düzenlendi.

Polisin müdahale ettiği gösterilerde aralarında ünlü felsefe profesörü Noelle McAfee'nin de bulunduğu iki öğretim görevlisi gözaltına alındı. Bir doktora öğrencisi tarafından çekilen görüntüde Prof. McAfee, Emory Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı olduğunu belirtti ve videoyu çeken doktora öğrencisinden gözaltına alındığını bölüme bildirmesini istedi. 

Noelle McAfee kimdir?

Noëlle McAfee, 2010 yılından bu yana ders verdiği Emory Üniversitesi'nde felsefe profesörü ve kadın, toplumsal cinsiyet ve cinsellik çalışmaları ile psikanalitik çalışmalar alanlarında bağlı öğretim üyesi.

McAfee daha önce Brandeis Üniversitesi'nde Allen-Berenson Misafir Felsefe ve Kadın Çalışmaları Doçenti olarak görev yapmak da dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde ders verdi.