Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana yarın 5'inci kez Orta Doğu turuna çıkıyor

Blinken; Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'ya gidecek

03 Şubat 2024 10:03

T24 Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Antony Blinken'ın 4-8 Şubat tarihleri arasında Orta Doğu'ya ziyarette bulunacağını duyurdu. Blinken, belirtilen tarihler arasında Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'ya giderek İsrail-Hamas savaşının başlangıcından bu yana bölgeye beşinci ziyaretini gerçekleştirmiş olacak. 

Blinken'in gezisi, Washington'un Hamas ve İsrail arasında bir rehine ve esir takasına ulaşma çabalarını sürdürmeyi amaçlıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, anlaşmanın Gazze'deki sivillere sürekli ve daha fazla insani yardım ulaştırılmasını sağlayacak insani bir duraklamayı da içereceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, Blinken'ın "çatışmanın yayılmasını önlemek için çalışmaya devam edeceğini ve ABD'nin personelini ve Kızıldeniz'de seyrüsefer özgürlüğü hakkını savunmak için uygun adımları atacağını yeniden teyit edeceğini" açıkladı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, "Bakan aynı zamanda İsrailliler ve Filistinliler için kalıcı güvenlik içeren daha entegre ve barışçıl bir bölgenin nasıl tesis edilebileceği konusunda ortaklarıyla görüşmelere devam edecektir" ifadelerini kullandı.