Dünya

ABD’deki Türk diplomatik misyonları depremzedeler için yardım merkezine dönüştü

11 Şubat 2023 11:49

ABD'deki Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve diplomatik misyonları, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardımların toplama merkezleri oldu. Toplanan yardımlarla ilgili konuşan ABD'li yardım gönüllüsü Zachary Danz, "Keşke daha çok şey yapabilseydik" dedi. Dr. Emine Sena Alaboyun ise, "Burada perişan hissediyorum kendimi hem orada olamadığım için hem de bu acı gerçekten çok büyük" diye konuştu.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgelere yurt dışından yardımlar devam ediyor.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve ülke çapındaki diplomatik misyonları, yardım toplama merkezlerine dönüştü. Her gün bölgede yaşayan binlerce kişi imkanları çerçevesinde Türk diplomatik misyonlarına ayni yardımlarını iletiyor ve yardım gönüllüleri gelen yardımları tasnif edip paketliyor.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği çalışanları, onlarca gönüllü ile elçiliğe getirilen tonlarca yardım malzemesini paketlemeye devam ediyor.

Yardımları paketleyen gönüllüler arasında yabancılar da vardı.

ABD'li yardım gönüllüsü Zachary Danz, Türk eşiyle birlikte yardımları paketlemeye geldiğini söyledi. Danz, "Kesinlikle çok üzüldüm, gerçekten çok kötü bir şey. Hatırlıyorum koltukta yatıyorduk ve bu haber çıktı. Şaşırdım. İnanılmazdı" dedi

Toplanan yardımlarla ilgili duygularını da aktaran Danz, “Aslında keşke daha çok şey yapabilseydik. Ama en azından biz buradan para gönderebiliriz ve bağış yapabiliriz” diye konuştu.

Danz, yardımların tasnifinde gönüllü olarak çalıştığını söyledi..

“Orada olup çocuklara destek olmayı çok isterdim”

Yardım gönüllülerinden Dr. Emine Sena Alaboyun ise, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun, gerçekten çok üzgünüm. Burada perişan hissediyorum kendimi hem orada olamadığım için hem de bu acı gerçekten çok büyük” dedi.

Pediatri uzmanı olduğunu söyleyen Alaboyun, büyükelçiliğe gelen tıbbi malzeme yardımlarının tasnifinde gönüllü olarak çalıştığını dile getirdi.

Alaboyun, “Umarım herkes en kısa sürede sağlıklı ve iyi şartlara kavuşmuş olur. Biz de burada hem dua ediyoruz hem de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, 9 Şubat 2023 itibarıyla Washington’dan 23,2 ton, Boston’dan 9,5 ton, Houston’dan 20,5 ton, Los Angeles’ta 15,7 ton, Miami’de 14,8 ton, New York’tan 50 ton ve Chicago’dan 11,1 ton olmak üzere toplam 144,8 ton ayni yardım, deprem bölgelerine gönderildi.

(AA)