Dünya

ABD'deki 3 kilometrelik Key Köprüsü, kargo gemisinin çarpması sonucu çöktü; araçlar suya düştü

Köprü çöktüğünde 7 inşaat işçisi ve dört sivil aracın üzerinde olabileceği belirtiliyor

26 Mart 2024 10:37

T24 Dış Haberler

ABD’nin Maryland eyaletinin en büyük şehri olan Baltimore’da bulunan Francis Scott Key Köprüsü, bir kargo gemisinin çarpması sonucu yıkıldı. Köprü çöktüğünde 7 inşaat işçisi ve dört sivil aracın üzerinde olabileceği belirtiliyor. Kurtarma operasyonu sürüyor.

Yerel saat ile 01.30 sularında büyük bir kargo gemisinin köprüye çarptığı, batmadan önce alev aldığı ve çok sayıda aracın aşağıdaki suya düşmesine neden olduğu bildirildi.

Maryland Ulaşım Otoritesi X'te yayımladığı bir gönderide "I-695 Key Köprüsü'ndeki olay nedeniyle tüm şeritler her iki yönde de kapatıldı" açıklamasında bulundu. 

Yangın Botu operatörü Andrew Doyle yaşanan olayı "Bir konteyner gemisi Baltimore'daki Key Köprüsüne çarptı. Köprünün bir kısmı çöktü. Birden fazla itfaiye ve polis botu yola çıktı" ifadeleriyle anlattı.

Olayla ilgili gelişmeler takip edilirken yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

Baltimore itfaiyesinin iletişim müdürü Kevin Cartwright, "Şu anda odak noktamız bu insanları kurtarmaya ve kurtarmaya çalışmak" dedi. Kaç kişinin etkilendiğini bilmek için henüz çok erken olduğunu da sözlerine ekleyen Cartwright, çökmeyi "gelişmekte olan bir kitlesel zayiat olayı" olarak tanımladı.

Denizcilik veri platformu MarineTraffic'e göre kargo gemisi Dali, Baltimore'dan saat 01.00'de ayrılmış ve Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'ya doğru yol alıyordu.

Dali'nin yöneticisi Synergy Marine Group, geminin köprünün sütunlarından birine çarptığını doğruladı. İki kılavuz kaptan da dâhil olmak üzere tüm mürettebattan haber alınabildiği ve herhangi bir yaralanma rapor edilmediği belirtildi.