Dünya

ABD'de silahlı çatışma: 2 polis memuru ve bir sağlık çalışanı öldürüldü

20 Şubat 2024 08:02

T24 Dış Haberler

ABD'de silahlı bir adam, yedi çocuğuyla birlikte evinde barikat kurdu ve polise karşı ateş açtı. Aile içi şiddet ihbarının ardından yaşanan olayda, iki polis memuru ve bir sağlık görevlisi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin 27 yaşındaki polis memuru Paul Elmstrand, Matthew Ruge ve 40 yaşındaki sağlık görevlisi Adam Finseth olduğu belirtildi. 

Eyalet yetkilileri, memurların Minneapolis merkezinin yaklaşık 24 km güneyindeki Burnsville kentindeki adrese çağrıldığını söyledi. Müdahale ekipleri, yaşları 2 ila 15 arasında olan yedi çocuğun mülkte "barikat" altında tutulduğunu bildirdi.

Polisin "ateşe karşılık verdiği" doğrulandı. Yerel basında silahlı saldırganın daha sonra kendini öldürdüğü belirtildi. Saldırganın ismi henüz açıklanmadı. 

Polis memurlarından Paul Elmstrand'ın eşi, "Yatak odamın penceresinden dışarı baktım ve orada bir ekip arabası gördüm. İşte o zaman onun gittiğini anladım. Bence onun kahraman olması gerekiyordu. Kendi hayatını riske atmak anlamına gelse bile o küçük hayatları korumak için doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapması gerekiyordu." dedi. Beş aylık bir bebek ve iki yaşında bir çocuğun babası olan kocasının, "aile, arkadaş ya da sokaktaki biri olsun, ihtiyacı olan birine yardım etmek için her şeyi bırakacağını" da sözlerine ekledi.