Dünya

ABD'de James Byrd'ü arabaya bağlayıp sürükleyerek öldüren kişilerden biri daha idam edildi

Byrd'ün üç katilinden ikisi idam edildi

25 Nisan 2019 10:50

T24 Dış haberler

"Yakın ABD tarihinin en korkunç nefret suçlarından" biri olarak tanımlaran James Byrd Jr. cinayetinde suçlu bulunan  44 yaşındaki John William King, Teksas'ta zehirli iğne ile idam edildi.

King, Byrd Jr. cinayetiyle bağlantılı olarak idam edilen ikinci kişi oldu. Cinayetten üç kişi suçlu bulunmuştu. 

44 yaşındaki King'in yerel saat ile 7.08'de Huntsville'deki Teksas Eyalet Hapishanesi'nde idam edildiği açıklandı. CNN US'in bir Teksas Adalet Müdürlüğü'nden aktardığına göre hapishane müdürü King'e "Son bir dileğin var mı?" diye sorduğunda Byrd'ün katili gözleri kapalı bir şekilde "Hayır" cevabını verdi.

Byrd'ün kardeşi Clara Byrd Taylor, "Kardeşimin katilinin ölümünü izlerken hiçbir şey hissetmedim. İçim hiç rahatlamadı" dedi. Taylor, King'in hiçbir zaman cinayet ile ilgili pişmanlık göstermediğini söyledi.

James Byrd Jr. cinayeti

6 Haziran 1998 gecesi saat 2'de Byrd Jr. bir partiden çıktıktan sonra King, Lawrence Russell Brewer ve Shawn Berry tarafından ıssız bir mekana götürülmüştü. Bu ıssız yerde King, Brewer ve Berry, Byrd'ü dövmüş, suratına sprey boya sıkmış ve ardından  bir zincirle ayaklarından arabaya bağlayıp yaklaşık 5 kilometre boyunca sürüklemişti. 

Brewer 2011 yılında idam edildi, müebbet hapis cezası alan Berry ise hala cezaevinde.