Dünya

ABD'de ilkokul katliamından bu yana günde 2'den fazla silahlı saldırı meydana geliyor

03 Haziran 2022 12:20

T24 Dış Haberler

ABD'nin Texas eyaletinde bir ilkokulda 19 öğrenci ve 2 öğretmenin öldürüldüğü silahlı saldırıdan bu yana ülkede günde 2'den fazla silahlı saldırı yaşandı.

Saldırılar ABD'nin batıdan doğuya çeşitli noktalarında meydana geldi. Holland, Michigan'da kampüs yakınlarında bir kişi vurulup bir kişi de yaralandıktan sonra Hope Üniversitesi gece boyunca kapanma ilan etti; yine Michigan'ın Benton Harbor kentinde bir barın dışında; California'da bir ev partisinde; Tenessee'de şehir merkezinde, Tulsa'da bir hastanede silahlı saldırılar meydana geldi.

Gun Violence Archive'a göre 9 gün içinde en az 4 kişinin öldüğü veya yaralandığı 20 silahlı saldırı yaşandı. ABD'de 2022'de 200'den fazla bu tür saldırı meydana geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe akşamı 'prime-time' olarak nitelendirilen zaman diliminde yaptığı konuşmada, Kongre'ye silah kontrolü konusunda harekete geçme çağrısında bulundu. Texas'tan New York'a silahlı saldırıların meydana geldiği dönemin ardından konuşan Biden, "Geçmişte olduğun gibi hiçbir şey yapmadan bekleyemeyiz. Bu sefer harekete geçmeliyiz" dedi. Biden, siyasi olarak saldırı tüfeklerini yasaklamak imkansız olsa bile en azından silah alabilmek için yasal yaşın 18'den 21'e çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Biden, "Tanrım, Senato'daki Cumhuriyetçilerin çoğunluğu bu yasa tekliflerinin tartışılması ve oylanmasını bile istemiyor. Bunu vicdansızca buluyorum" dedi.