Dünya

ABD Başkanı Biden, 19 öğrenci ve 2 öğretmenin katledildiği Uvalde'yi ziyaret etti; kalabalığın arasından "Bir şeyler yap!" sesleri yükseldi

30 Mayıs 2022 08:06

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden, geçen hafta 19 öğrenci ve 2 öğretmenin silahlı saldırıda öldürüldüğü Texas'ın Uvalde kasabasını ziyaret etti. 

Pazar günü gerçekleşen ziyarette çevredekilerin bir bölümü Biden için tezahürat yaparken, bir grup insan da ABD Başkanı ve Texas'ın Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbott'a artık silah şiddetini durdurmak için harekete geçmeleri çağrısında bulundu. 

Bidenlar, konvoyla saldırıya uğrayan okulun önünden geçtikten sonra bir Katolik kilisesinde pazar ayinine katıldı. Kiliseden çıkarken kalabalıktan bir kişi Biden'a "Bir şeyler yapın!" diye bağırdı. 

ABD lideri de yanıt olarak, "Yapacağız" dedi.

Pazar günü gerçekleştirilen etkinliklerde Cumhuriyetçi Vali'ye de tepki gösterildi. Konuşmasında silah reformuna değinmeyen Vali'ye bir kişi "Yardıma ihtiyacımız var!" diye bağırırken, bir başkası da "Utanmalısın Abbott!" diye tepki gösterdi.

CNN'e konuşan 35 yaşındaki Uvalde sakini Ben Gonzalez, "Bir noktada bu durumu değiştirmek bize kalacak. Çünkü bu insanları bizi temsil etmeleri için seçiyoruz ve bizi temsil etmiyorlar. Bir şeyler yapılmalı, bir şeyler değişmeli. En büyük korkum hiçbir şeyin değişmemesi ve Uvalde'nin 6 ay sonra yine aynı Uvalde olması" dedi.

The Guardian'ın aktardığına göre geçen haftaki saldırının ardından bir grup senatör, silah kontrol önlemleri üzerine görüşmeye başladı. Önlemlerin arasında silah almak isteyenlere yönelik kapsamlı geçmiş taraması da olduğu ifade edildi. New York Times, silah kontrolü ile ilgili duruşlarını öğrenmek için 50 Cumhuriyetçi senatörü de aradı. Sadece 5'i silah reformuyla ilgili bir tasarıya destek vermeyi düşüneceklerin dile getirdi.