Dünya

ABD Ara Seçimleri'nde Türk asıllı Amerikalılar nasıl performans gösterdi?

17 Kasım 2022 14:15

ABD Ara Seçimleri'nde çoğunlukla Kongre ve valilik seçimleri öne çıksa da, birçok yerel kurul, pozisyon ve yönetim organı için oylama yapılıyor. Bu sene Ara Seçimler'de yedi Türk asıllı ABD'li kamu ofisi için yarıştı; sadece ikisi mutlu sona ulaşabildi.

İşte Ara Seçimler'de yarışan Türk asıllı ABD'lilerin performansı:

- Ali Paksoy (Cumhuriyetçi), Kuzey Carolina eyaletinin Yargı Bölgesi 27B'de (Cleveland ve Lincoln bölgeleri) tekrar Bölge Hakimi olmak için yarıştı ve kazandı. 

- Onur Arugaslan Michigan eyaletinde 'Mattawan Konsolide Okul Eğitim Kurulu'na (Van Buren ve Kalamazoo bölgeleri) yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 

- Mehmet Öz, Cumhuriyetçi Parti'nin Pennsylvania'daki Senato sandalyesi için gösterdiği Donald Trump destekli adaydı. Cumhuriyetçi Parti içinde ön seçim kazanarak aday olmuştu, ancak senato seçimini Demokrat rakibine kaybetti. 

- Veysel Dokur, Florida Eyalet Senatosu'nun 50. Bölgesi için Demokrat Parti'den adaydı. Dokur seçimi kaybetti.

- Erim Sarinoğlu, Shelby County (Memphis), Tennessee'deki Genel Oturumlar Ceza Mahkemesi 10. Bölüm Hakimi olmak için 4 Ağustos'ta partisiz aday olmuş ve kaybetmişti.

- Ajlan Kurdoğlu Arizona Temsilciler Meclisi 11. Bölgesi'nde Demokrat Parti'nin adayı olmak için ön seçimlere girdi ve kaybetti. 

- Tayfun Selen, New Jersey Kongresi'nde 11. Bölge'yi temsil etmek için Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerine katıldı ve kaybetti.