Kültür-Sanat

A Time Production: "Başkan - Aday Benim" filmini Türkiye sinemalarında yayımlamama kararı aldık

"Türkiye'nin büyük sinema gruplarından birinin, ancak yapımcımızın 40.000 bilet satın alması durumunda salonları açabileceği teklif edilmiştir. Yapımcımızın bu talebi karşılamaması üzerine filmimize salon verilmemiştir"

20 Mart 2024 10:54

T24 Kültür Sanat

A Time Production, "Türkiye'nin büyük sinema gruplarından birinin, ancak yapımcımızın 40.000 bilet satın alması durumunda salonları açabileceği teklif edilmiştir. Yapımcımızın bu talebi karşılamaması üzerine filmimize salon verilmemiştir." açıklaması yaparak Ulaş Bahadır'ın yazıp yönettiği "Başkan - Aday Benim" filmini Türkiye sinemalarında yayımlamama kararı aldıklarını duyurdu.

Film yapımcısı ve danışmanı olan Levent Cengizhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Paribu Cineverse Programlama Müdürü İlker Çakmak'a verdiği rüşvetler ile geçmişte filmlerinin salon bulduğunu açıklamış, T24 yazarı Aslı Atasoy'un konu hakkındaki söyleşisinde de filmlerinin salon bulabilmesi için rüşvet verdiğini söylemişti. Cengizhan, Atasoy'un söyleşisinde "Aldığım hediyeler hariç herhalde 300 bine yakın para verdim. İki sene içinde bir sürü film için verdim bu miktarı. Direkt İlker'e (Çakmak) yediriyordum" demişti.

Aynı söyleşide Cengizhan, Atasoy'un "Sizin dışınızda kimler mağdur oldu bilginiz var mı?" sorusuna "İbrahim Büyükak'ın 'Mutluyuz', Murat Şeker'in 'Aşk Mevsimi', Ulaş Bahadır'ın 'Başkan' filmi battı. Salon sayısının az olmasından dolayı. Bu filmlere şans verilmedi." yanıtı vermişti. 

İddialar üzerine A Time Production tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'nin büyük sinema gruplarından birinin, ancak yapımcımızın 40.000 bilet satın alması durumunda salonları açabileceği teklif edilmiştir. Yapımcımızın bu talebi karşılamaması üzerine filmimize salon verilmemiştir." denilerek Ulaş Bahadır'ın yazıp yönettiği "Başkan - Aday Benim" filmini Türkiye sinemalarında yayımlamama kararı alındığı kamuoyuna duyuruldu.

A Time Production'un açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda Türkiye'deki bazı sinema gruplarının yöneticilerinin, rüşvet alarak filmlere salon sağladığı, rüşvet verilmeyen filmlere ise salon verilmediği ve hatta kasıtlı olarak batırılmaya çalışıldığı haberleri medyada yer almıştır. Bu haberlerde, filmimizin adı da geçmektedir. İddialar doğru ise bu en hafif tabirle Türk sinemasını bitirmektir! A Time Production olarak yaşananları hayretle izlemekteyiz. Muhataplardan henüz tarafımıza bir açıklama yapılmaması şaşırtıcıdır!

Türkiye'nin büyük sinema gruplarından birinin, ancak yapımcımızın 40.000 bilet satın alması durumunda salonları açabileceği teklif edilmiştir. Yapımcımızın bu talebi karşılamaması üzerine filmimize salon verilmemiştir.

Bu vahim durum karşısında üzülerek filmimizi Türkiye sinemalarında yayınlamama kararı almış bulunmaktayız.

Filmimiz, bizlerden herhangi bir talepte bulunmadan yayınlayan; 21 Mart'ta Avrupa'da, 28 Mart'ta ise Azerbaycan'da sinemalarda gösterime girecektir. 21 Mart Perşembe günü ise yapımcımız ve yönetmenimiz bir basın açıklaması yapacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Saygılarımızla,

A Time Production"

 

Aslı Atasoy'un söyleşileri

Levent Cengizhan: Filmlerim salon bulsun diye rüşvet verdim

Ezel Akay: Sinema, sanatçılar ve tüccarlar arasındaki savaş

Yönetmen ve yapımcı Murat Şeker: Meydan boş değil

Yapımcı Sevilay Demirci: Salonlardan önce bağımsız sinemacıları çıkardılar