Spor

Filenin Sultanları: Bu kupa cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olsun, Türk kadını olarak burada Ata'mızın kızlarını temsil ettiğimiz için çok mutluyuz

03 Eylül 2023 23:51

T24 Spor

Brüksel'deki final karşılaşmasında Sırbistan'ı 3-2 yenerek Avrupa şampiyonluğu ile tarih yazan A Milli Kadın Voleybol takımı oyuncuları, Atatürk'ü anarak kupayı cumhuriyetin 10., kuruluş yıl dönümü ithaf etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem, Zehra Güneş ve Aslı Kalaç, Avrupa şampiyonluğunun ardından açıklamalar yaptı. Erdem, "Cumhuriyetimizin 100. yılında önce Milletler Ligi'ni kazandık, sonra Avrupa şampiyonu olduk. İnanılmaz bir hikaye yazdık. Mutluyum, gururluyum!" dedi. Aslı Kalaç ise, "Türk kadını olarak Ata'mızın kızlarını temsil ettiğimiz için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları, Sırbistan'ı 3-2 mağlup etti.

Şampiyonluğun ardından milli voleybolcular duygularını paylaştı.

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa şampiyonu olduk"

Kaptan Eda Erdem,  "İnanılmaz bir mücadele! Başardık! İnanılmaz! Çok iyi başladık, çok iyi devam ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında önce Milletler Ligi'ni kazandık, sonra Avrupa şampiyonu olduk. İnanılmaz bir hikaye yazdık. Mutluyum, gururluyum! Bizi inanılmaz destekliyor halkımız, her yerden bize sevgi, destek geliyor. Bu inanılmaz!" diye konuştu.

"Cumhuriyetimizin 100. yılında bu kupa armağan olsun"

Zehra Güneş, "Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Her zerremize kadar hissettik bu maçı. Bu maçı 14-15 kişi oynamadık, 85 milyon oynadık. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu kupa armağan olsun. Hak etmiştik, sonunda bu kupa geldi. En iyi yapmaya çalıştığım şeyi yapmaya çalışıyorum. Onlar ekran başında ne kadar istiyorsa, biz burada daha çok istiyoruz. Kupayla ülkemize döneceğimiz için çok mutluyuz" dedi.

"Türk kadını olarak Ata'mızın kızlarını temsil ettiğimiz için çok mutluyuz"

Aslı Kalaç ise şunları kaydetti:

"Söylenecek kelime yok. Avrupa'nın en büyüğüyüz. Son Dünya şampiyonunu yendik. Bu formayı giydiğimiz için, bu şampiyonluk için, Türk kadını olarak Ata'mızın kızlarını temsil ettiğimiz için çok mutluyuz."