Dünya

9 yaşındaki çocuk, evcil hayvan çiftliğindeki tavşanları eliyle boğarak öldürdü

21 Mart 2024 08:19

T24 Dış Haberler

Hollanda'da 9 yaşındaki küçük bir çocuk, evcil hayvan çiftliğine tek başına yaptığı gezi sırasında dokuz tavşanı ve iki kobay faresini boğarak öldürdü.

Dokuz yaşındaki çocuğun, Hollanda'nın Alkmaar kentindeki Rekerhout Evcil Hayvan Hayvanat Bahçesi'nde hayvanları öldürdükten sonra "hiçbir duygu belirtisi göstermediği" söylendi.

Hayvanat bahçesine tek başına geldiği anlatılan çocuk, 12 yaşın altında olduğu için cezai suçlamalarla karşı karşıya kalmayacak. 

Psikiyatrist Esther van Fenema olayla ilgili şunları söyledi: "Hayvanlar için üzülüyorum ama aynı zamanda bunu yapmak zorunda kalacak kadar kötü durumda olan küçük bir çocuk için daha fazla üzülüyorum. Evde bir hayvanı öldürürseniz; çocuğa nedenini açıklayın. Bu bir böcek olsa bile" 

Hayvan cinayetleri, çocukların Birleşik Krallık çapındaki Whatsapp sohbetinde hayvanları yaralamak ve öldürmek için mancınık kullanarak kendilerini filme aldıklarının ortaya çıkmasının ardından gerçekleşti. Aralarında ilkokul çocuklarının da bulunduğu 11 grup sohbetindeki yaklaşık 500 üye, öldürdükleri hayvanların görüntülerini paylaştı. Yaralı hayvanlar mancınıklarla vurularak yavaş yavaş ölürken, diğerleri tekmelenerek öldürüldü. Hedeflenen hayvanlar arasında domuzlar, geyikler, güvercinler, tilkiler, sincaplar, sülünler, tavşanlar, kazlar ve ördekler yer aldı. 

Psikolog Joni E. Johnston, daha önce çocukları hayvanlara zarar veriyorsa ebeveynlerin dikkat etmesi gereken uyarı işaretlerini yazmıştı. Johnston, "Bir evcil hayvanı kapalı bir alana kilitlemek, bir evcil hayvana şiddetli bir şekilde saldırmak veya bir hayvanı acı çekerken izlemekten zevk almak, bunların hepsi profesyonel müdahale ihtiyacını işaret eden kırmızı bayraklardır" şeklinde konuştu.