Gündem

78 yaşındaki adam arkasında borç listesi bırakarak intihar etti

"Bu intiharın sorumlusu; emeklilerimizi açlık sınırının altında yaşamaya mahkum eden iktidardır"

14 Eylül 2023 11:11

Karabük’te cansız bedeni bulunan 78 yaşındaki Kasım Özkan’ın geçim sıkıntısı ve borç nedeniyle yaşamına son verdiği öğrenildi. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, "Bu intiharın sorumlusu emeklilerimizi açlık sınırının altında yaşamaya razı eden, açlığa mahkûm eden, ölüme terk eden mevcut iktidardır” diye konuştu.

Yüksek enflasyon, her gün gelen zamlarla birlikte derinleşen ekonomik krizi en çok hisseden kesimlerin başında emekliler geliyor.
 
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Karabük’te yaşayan Kasım Özkan’ın cansız bedeni, önceki gün evinin balkonunda bulundu.

Özkan’ın borçlarını yazdığı bir listeyi arkasında bırakıp, “Borçlarımı ödeyin, hakkınızı helal edin” notunu bıraktığı kaydedildi. Mahalle sakinleri, Özkan’ın “para sıkıntısı yaşadığını ve borçları bulunduğunu” söyledi.

"Bu intiharın sorumlusu iktidardır"

Konuyla ilgili konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, şunları söyledi:

“Kasım amcamızın, geçinemediğini ve bundan dolayı da borç batağına saplandığını öğrendik. Bu durumu gururuna yediremediği için maalesef kendisini balkonuna asarak yaşamına son vermiş. Geride ise miras olarak evlatlarına borç listesini bırakmış. Bu intiharın sorumlusu emeklilerimizi açlık sınırının altında yaşamaya razı eden, açlığa mahkûm eden, ölüme terk eden mevcut iktidardır.

Emeklimizi ölüme gönderiyorsunuz, bu uygulama büyük yanlışlar doğuracak, gelin iyileştirme yapın dedik fakat iktidara dinletemedik. Geldiğimiz noktada ise büyük acılar yaşamaya başladık. Bu acıların önüne geçmek için iktidarı göreve davet ediyoruz.

 "Seyyanen zam yapılmalı"

İktidar, 1 Ekim’de Genel Kurul açılır açılmaz bu konuyu Meclis gündemine taşıyarak emeklilerimize seyyanen zam yapmalı ve maaşlarını en az açlık sınırına yükseltmeli. Yapılan bu zammın da kök ücret haline getirilmesi ve bir sonraki maaş artışının bu düzenleme üzerinden yapılması elzem.”