Kültür-Sanat

77. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı açıklandı

Oyuncu ve yönetmen Greta Gerwig 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 77. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı oldu

15 Aralık 2023 09:10

Oyuncu ve yönetmen Greta Gerwig 14-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 77. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı oldu. Böylelikle 2018 yılında bu görevi üstlenen Cate Blanchett'tan bu yana ilk defa bir kadın sanatçı festivalin jüri başkanlığını üstlenecek.

Greta Gerwig'in kariyeri

Box Office Türkiye'nin haberine göre Greta Gerwig başrolünde yer aldığı ve adından sıkça söz ettiren Frances Ha, Jackie gibi filmlerin ardından yönetmenlik kariyerine 2014 yılında Uğur Böceği (Lady Bird) filmiyle başladı. Başrolünde Saoirse Ronan'ın yer aldığı film beş dalda Oscar adaylığı elde etti. Yıldız ismin 2019 çıkışlı, uzun metrajlı ikinci filmi Küçük Kadınlar (Little Women) altı dalda Oscar'a aday gösterilirken En İyi Kostüm dalında bu ödülün sahibi oldu. Gerwig son olarak dünya genelinde ses getiren Barbie filmine imza attı. Türkiye'de milyon sınırını aşan yabancı filmler listesine adını yazdıran Barbie dünya genelinde 1,4 milyar doların üzerinde hasılat elde ederken ödül sezonunda da adından söz ettirmesi bekleniyor.