Gündem

7 ilde eylem yasağı kararı

12 Ekim 2023 15:23

Bingöl'de 3 gün, Tunceli'de 4 gün, Hakkâri'ye ise 1 günlük gelen yasağın ardından Bitlis, Ağrı, Siirt ve Diyarbakır'da kent genelinde 1 gün süreyle toplantı, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü gibi etkinliklere yasak getirildi.

Bitlis, Diyarbakır, Siirt ve Ağrı'da her türlü açık alan toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi ve miting gibi etkinlikler 1 gün süreyle yasaklandı.

4 kentin valilikleri tarafından yapılan açıklamada, saldırı olaylarının önüne geçmek, halkın can ve mal güvenliklerini sağlamak, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması amacıyla bazı kararlar alındığı belirtildi.

Bitlis, Diyarbakır, Siirt ve Ağrı'da her türlü açık alan toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi ve miting gibi etkinlikler 1 gün süreyle yasaklandı. 4 kentin valilikleri tarafından yapılan açıklamada, saldırı olaylarının önüne geçmek, halkın can ve mal güvenliklerini sağlamak, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması amacıyla bazı kararlar alındığı kaydedildi.

Eylemler, Bitlis'te 12 Ekim saat 00.01'den saat 23.59'a kadar, Siirt'te 12 Ekim günü saat 00.01’den saat 23.59’a kadar, Diyarbakır'da 12 Ekim günü saat 00.01’den 23.59’a kadar ve Ağrı'da ise 12 Ekim Perşembe günü saat 00.01’den 23.59’a kadar 1 gün süreyle il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere tüm il sınırları içerisinde yasaklandı.

Gelen yasakların ardından Bingöl, Tunceli, Hakkâri, Bitlis, Ağrı, Siirt ve Diyarbakır'la birlikte toplam 7 ilde eylem yasağı gelmiş oldu.

TIKLAYIN-Tunceli ve Bingöl'ün ardından Hakkâri'ye de eylem yasağı