Gündem

64 kişinin yaşamını yitirdiği Adana Tutar Sitesi’nde takipsizlik kararına itiraz reddedildi!

30 Ağustos 2023 08:10

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da bulunan dört  bloklu Tutar Yapı Sitesi’nin yıkılan C blokuna ilişkin, “zemin katında kat birleştirme, kolon-kiriş kesme” gibi işlemler yapıldığı iddiasına karşın verilen takipsizlik kararına yapılan itirazlar da reddedildi. Karara tepki gösteren, kayıp yakını ve dava avukatı Gülsüm Özdoğru, “Bunca delil varken bu kararı verebilmek yapılanları örtbas etmek demek. Bu skandal kararları hangi güç aldırıyor?” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 64 kişinin yaşamını yitirdiği binayla ilgili Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin reddetme kararında gerekçe olarak, “Şüpheli hakkında verilen kararın usul ve yasaya uygun olduğu, kararda belirtilen gerekçelerin yerinde olduğu, verilen kararda bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itiraz eden tarafından yapılan itirazın reddine karar vermek gerekmiştir” denildi.

Özdoğru, “Sürecin başından bu yana yapılan eksik araştırmayı kabul etmek mümkün değil. Bunca delil varken bu kararı verebilmek, hukuku ayaklar altına almak, yapılanları örtbas etmek demek. Bu skandal kararları hangi güç aldırıyor?” ifadelerini kullandı.


TIKLAYIN - Depremin simgelerinden Ebrar Sitesi’ne ait bilirkişi raporundan skandal çıktı: Enkaz hızla kaldırıldı, en kritik tespitler yapılamadı