Gündem

6 yıl önce "güçlendirme" raporu verilmişti, hiçbir işlem yapılmadan depremden sonra "sağlam" çıktı

27 Şubat 2023 12:06

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen iki depremin ardından Diyarbakır’da onlarca bina ağır hasar gördü. 2017 yılında "güçlendirme" raporu verilen Lice Devlet Hastanesi'ne "sağlam" raporu verildi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Diyarbakır ve ilçelerinde hizmet veren hiçbir hastane depremde hasar görmedi. Sadece Bağlar Semt Polikliniği binası, depremde az hasar gördü. Az hasarlı binaların kullanılmasında bir sıkıntı olmadığı için bina hizmet vermeye devam ediyor.

Amida Haber'in haberine göre; 2017 yılında yapılan kontrollerde kolon ve kirişlerinde yetersizlik tespit edilen Lice Devlet Hastanesi de “sağlam” raporu alan binalardan biri.

2017 yılındaki kontrolde güçlendirilmesi gerektiği rapor edilmesine rağmen, 6 yılda hiçbir işlem yapılmadı ve hastaneye “sağlam” raporu verildi.

Çocuklar tahliye edilmişti, hasarsız raporu aldı

Diyarbakır’da depremin ilk günü, Dağkapı Çocuk Hastanesi’ndeki hastalar, Askeri Hastane’ye nakledildi. Selahddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin yatan hasta servisindeki bazı katlar da tahliye edildi.

Ancak iddialara göre, hem Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi hem de Dağkapı’daki Çocuk Hastanesi’ne geçmiş yıllarda, çürük raporu verildi. Hastanelerden biri için tahliye biri için ise, güçlendirme önerisi yapıldığı, ancak aradan geçen zaman da hiçbir işlemin yapılmadığı, son depremdeki kontrolün ardından iki binanın da “hasarsız” raporu aldığı belirtildi.