Gündem

6 Şubat depremlerinin ardından, AKP'li Kahramanmaraş Belediyesi'nden rekor 'temsil ve tanıtma' harcaması

Hayrettin Güngör

07 Eylül 2023 09:20

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen yedi aya karşın sorunlar halen çözülmüş değil. İçme suyu probleminin devam ettiği aktarılan kentte, çok sayıda afetzede sağlıksız koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Büyük depremlerin ardından AKP’li Hayrettin Güngör idaresindeki belediyenin, 6 Şubat depremlerinden sonra ‘temsil ve tanıtma' için 16 milyon 835 bin TL harcadığı belirtildi. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılın ocak ila haziran dönemine yönelik mali verilerine göre, yılın ilk yarısında belediyenin kasasından çıkan tutar, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 arttı. Büyük depremler yaşayan kentte belediye idaresinin 2023’ün tamamı için öngörülen 'temsil ve tanıtma' harcamasının yüzde 62’sini yılın ilk yarısında tükettiği belirtildi.

Verilere göre, temsil ve tanıtma için ocakta 1 milyon 224 bin TL, şubatta 2 milyon 340 bin TL ödeyen belediye, depremlerin ardından mart ayında ise harcamasını 6 milyon 164 bin TL’ye kadar çıkardı.