Kültür-Sanat

51. İstanbul Müzik Festivali'nde haftanın konserleri

Fazıl Say 8 Haziran'da yeni projesi Dünya Anne'nin dünya prömiyerini yapacak

06 Haziran 2023 13:42

51. İstanbul Müzik Festivali ikinci haftasında klasik müziğin yıldız isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Fazıl Say ve Serenad Bağcan’dan Gülsin Onay ve Hande Küden’e, Éric Le Sage’den Matthias Goerne’ye birçok ismi konuk edecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, ikinci haftasında klasik müziğin yıldız isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Fazıl Say’ın, festivalin siparişi üzerine, Türkiyeli kadın şairlerden ilhamla bestelediği eserlerden oluşan yeni projesi Dünya Anne, 8 Haziran saat 20.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda dünya prömiyerini yapacak. Say’a mezzo-soprano Serenad Bağcan, kontrbasta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman’ın eşlik edeceği konser, 14 Haziran saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda bir kez daha izleyicilerle buluşacak.

Festival 6 Haziran saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonu’nda Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Yıldızları Oda Orkestrası ile “Yıldızlarla Bir Kutlama Akşamı”na ev sahipliği yapacak. Konserde piyano virtüözü Gülsin Onay ve Berlin Filarmoni Orkestrası'na asil üye olarak kabul edilen ülkemizin ilk keman sanatçısı Hande Küden ile birlikte, her biri kendi alanında yetkin hem yurtiçinde hem de yurtdışında başarılarıyla anılan Gökhan Aybulus, İris Şentürker, Özgür Ünaldı, Elvin Hoxha-Ganiyev, Ezgi Öztürk, Nil Kocamangil ve Melih Kara sahende olacak.

Ardından, 7 Haziran saat 20.00’de günümüzün en büyük piyanistlerinden Éric Le Sage ile Fransa’nın başarılı nefesli çalgılar beşlisi Les Vents Français, Fransız Sarayı’nın bahçesinde festival izleyicisiyle buluşacak.

Yarının Kadın Yıldızları

Gramophone ve ECHO Klassik ödüllü, çağımızın en büyük baritonlarından Matthias Goerne, Amsterdam’ın prestijli topluluğu Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası ile 9 Haziran saat 20.00’de CRR’de festival sahnesinde buluşacak.

İstanbul Müzik Festivali ve TSKB işbirliğiyle, geleceğin kadın müzisyenlerini desteklemek amacıyla başlatılan Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu konseri ise 11 Haziran saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştirilecek.

17 Haziran’a kadar, 18 farklı mekânda, 25 konserde, 60’ın üzerinde ismi ağırlayacak festivalin biletleri, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) satın alınabiliyor.

Konservatuvarların müzik bölümünde eğitim gören öğrenciler, konserleri her sene olduğu gibi ücretsiz takip edebilecek. Öğrenciler ise bu yıl yine tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabiliyor.